Quantcast

Tyrimas: Lietuvos logistikos įmonėse – nelegalūs vairuotojų apmokestinimai

  • Teksto dydis:

Lietuvos logistikos įmonėse egzistuoja nelegalūs vairuotojų iš trečiųjų šalių apmokestinimai, vadinami „vairuotojų fondais“ arba „bačkomis“, taip pat neteisėti išskaičiavimai iš algos neva padarius pažeidimus, praneša tyrimą atlikusi „Laisvės TV“.

Jos teigimu, vadinamosios „bačkos“ renkamos dviem būdais: arba vairuotojas iškart įmonei sumoka 300-700 eurų, arba po kiekvieno reiso moka po 50-100 eurų, kol susidaro bendra 1 tūkst. eurų suma.

Taip pat egzistuoja neteisėti pinigų išskaitymai iš atlyginimų už tikrus ir menamus vairuotojų prasižengimus – nuklydimus nuo įmonės duotų maršrutų, „neekologišką“ vairavimą, poilsį, nemandagius pokalbius su vadybininkais.

„Laisvės TV“ tai liudijo anonimiškai kalbinti įmonių „Hoptransa“ vairuotojai, buvusi „Girteka“ vadybininkė, tačiau šių įmonių atstovai tokias praktikas neigė.

Tyrimo autorių teigimu, tokia praktika paplitusi ir kitose Lietuvos logistikos įmonėse.

„Laisvės TV“ teigimu, šiuo metu lietuviškose logistikos įmonėse dirba apie 77 tūkst. tolimųjų reisų vairuotojų, iš kurių 69 tūkst. yra imigrantai iš trečiųjų šalių: Baltarusijos, Indijos, Rusijos, Tadžikistano, Ukrainos ar Uzbekistano.

Pasak tyrimo autorių, imigrantai ne tik sutinka dirbti už mažesnį atlyginimą, bet ir paklūsta neteisėtiems darbdavių reikalavimams mokėti duoklę, susitaiko su prastomis darbo sąlygomis ir nelegaliomis išskaitomis iš algos.

Pernai darbo ginčų komisijos, anot tyrimo, gavo daugiau nei 1 tūkst. vairuotojų skundų – transporto sektorius pagal tokius skundus yra absoliutus lyderis. Profsąjungos tvirtina kiekvieną dieną sulaukiančios naujų skundų dėl neteisėto elgesio su vairuotojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

youtube "Furu vergai"

youtube "Furu vergai" portretas
Cia dar tik aisbergo virsune! O kur grynieji uz frachtus i Rusija,prekyba rusisku dyzelinu ir vaziavimas juo i ES, makles su draudimais,perduodant banditams Europoje savo paciu masinas su kroviniu,vairuotoju "issinuomavimas" Rytuose ir "pernuomavimas" Vakaru Europos vezejams,vadinami "neutralus cmr" ir kontrabanda ES,kroviniu i Rytus performinimas Lietuvos muitineje,klastojant prekiu kilme ir kainas!? Visiems seniai aisku,kad LR,per savo imoniu veikla,perpumpuoja pinigu srautus is ES ekonomines erdves i Rusijos,Baltarusijos,Ukrainos,Kazachstano. O procentu uztenka verslui ir jo statytoms valdzioms. Zurnalistai - arba bijo tai ivardinti,arba ... to nesugeba suprasti.

To Niko

To Niko portretas
This is Lithuanian newspaper pls comment in National language

Niko

Niko portretas
Maffia are not only in Italy, you have all in the world to make quick money and slavery are working from all years and country's . it are a cancer..!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių