Quantcast

Tyrimas: išlaidas vasaros atostogoms lietuviai planuoja drąsiau

  • Teksto dydis:

Kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ užsakymu atliktas tyrimas atskleidė, kad net 85 proc. Lietuvos gyventojų, turinčių vaikų, jau pradėjo planuoti išlaidas vasaros atostogoms ir ketina joms išleisti daugiau pinigų nei pernai.

„Antrus metus atliekamas tyrimas parodė, jog šiemet gyventojai jaučiasi finansiškai stabiliau ir išlaidas šeimos atostogoms planuoja didesnes nei pernai. Būdami ramesni dėl savo pajamų, žmonės šeimos atostogas pradeda planuoti prieš pusmetį, tai aiškiai pajautėme ir išankstinių pardavimų metu“, – teigia Kristina Prieskienytė, kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ pardavimų vadovė.

Kas penktas vaikų turintis šalies gyventojas šeimos atostogoms šiemet ketina skirti iki 300 Eur, iki 500 eurų šiam tikslui planuoja išleisti 24 proc. gyventojų. Vasaros poilsiui su šeima 18 proc. žmonių žada atseikėti iki 1000 eurų, o daugiau nei 1000 eurų šiemet ketina skirti 9 proc. Lietuvos gyventojų.

Išleisti didesnę sumą pinigų šeimos atostogoms dažniau ketina vyrai, aukščiausio išsimokslinimo atstovai, didžiausias pajamas turintys respondentai ir didmiesčių gyventojai.

Populiariausia atostogų užsienyje kryptis – Turkija

Kas antras šalies gyventojas šiemet atostogas ketina praleisti Lietuvoje, o planuojantys atostogauti užsienyje, renkasi Turkijos kurortus (8 proc.). Ispaniją kaip vasaros atostogų kryptį įvardino 6 proc. respondentų, Bulgariją – 4 proc. Beveik trečdalis gyventojų dar neapsisprendė, kurioje šalyje atostogaus.

Atostogauti Lietuvoje dažniau ketina vidutines ir mažesnes pajamas gaunantys žmonės ir mažesnių miestų gyventojai. Į užsienio šalis dažniau žvalgosi didžiausių pajamų grupės atstovai.

Kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ vidiniais duomenimis, pernai poilsiui Turkijos kurortuose žmonės buvo nusiteikę išleisti apie 400 Eur asmeniui, šiemet žvalgomasi brangesnių kelionių ir vienam asmeniui ketinama skirti 80 eurų daugiau nei pernai.

Tyrimą, kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ užsakymu, atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ šių metų vasario 17-24 dienomis. Jo metu buvo apklausta 1011 respondentų visoje šalies teritorijoje, iš jų 365 – turintys nepilnamečių vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
O kaip pensijoje esantys???Kiek gali jie ? ar yra pasmerkti amžiams???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių