Quantcast

Turintiems šeimos korteles siūlo 30 proc. lengvatą kelionėms autobusais

Susisiekimo ministerija turintiems šeimos korteles siūlo 30 proc. lengvatą kelionėms tarpmiestiniais reguliaraus tolimojo susisiekimo autobusais.

Ministerija ketvirtadienį informavo, kad kol kas siūloma lengvatas teikti pusmetį – per šį laiką tikimasi surinkti naudojimosi nuolaidomis statistiką ir išsiaiškinti jų poreikį. Išlaidoms kompensuoti reikėtų iki 1,7 mln. eurų.

Šiuo metu taip pat derinamos galimybės taikyti nuolaidas ir keliaujantiems „Lietuvos geležinkelių“ maršrutais, bei „Smiltynės perkėlos“ keltais per Kuršių marias. Su šiomis įmonėmis tariamasi, kad jos lengvatas kol kas teiktų savo sąskaita, ateityje kompensacijos būtų numatytos atskirai biudžete.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius tikisi, kad tai palengvins keliones gausioms ir neįgalius vaikus prižiūrinčioms šeimoms.

„Tokioms šeimoms dėl nepriteklių tenka dažniau riboti savo poreikius, todėl numatomos lengvatos joms suteiktų galimybę daugiau keliauti, būti kartu, įvairiau leisti laisvalaikį“, – sako J. Narkevičius.

Pažymima, kad kompensacijų išlaidas Susisiekimo ministerija dalinsis su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Lapkričio pradžios duomenimis, šeimos kortelę buvo užsisakę per 12 tūkst. šeimų, daugiausia – didmiesčių gyventojai. Jie gali naudotis daugiau nei 100 partnerių nuolaidomis prekėms ir paslaugoms.

Tarp jų – prekybos centrai „Rimi“, „Maxima“, „Vichy“ vandens pramogų parkas, parodų centras „Litexpo“ ir kiti.

Iš viso Lietuvoje yra apie 50 tūkst. gausių arba neįgalius vaikus prižiūrinčių šeimų, kurios gali naudotis Šeimos kortelės nuolaidomis ir tapti įmonių klientais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių