Quantcast

Turgaviečių prekeiviai dirbti pasiruošę, tačiau neramina nežinia dėl darbo savaitgaliais

Vyriausybei leidus nuo gegužės 3-osios atverti visas ne maisto parduotuves turgavietėse ir uždarus paviljonus, prekybininkai teigia esantys pasiruošę atnaujinti darbą ir žada vykdyti visus nurodymus dėl žmonių saugumo.

Tačiau prekeivius vienijančių asociacijų vadovai teigia dar nežinantys, ar galės dirbti ir savaitgaliais. 

„Turime išsiaiškinti, nes dar ir patys nematome aiškumo. Kreipsimės raštu ir lauksime atsakymo“, – BNS teigė asociacijos „Lietuvos prekyvietės ir turgavietės“ vadovas Vytenis Butkevičius.

Jis pabrėžė, kad kiekvienas prekybininkas yra atsakingas, jog tinkamai priimtų pirkėjus. 

„Kiek, kas ir kokioje pasiruošimo fazėje – ar užsipirkę skysčių (dezinfekavimo –  BNS), ar juostas nusibraižę, ar kameras pastatę, ar įdarbinę papildomai darbuotojų (prižiūrėti tvarką –  BNS), negaliu atsakyti“, – teigė V. Butkevičius. 

Jis neabejoja, kad turgavietėse yra saugiau nei prekybos centruose: „Pas mus nėra jokių daugkartinio naudojimo vežimėlių ar krepšelių“. 

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkės Zitos Sorokienės teigimu, grįžti į darbą prekybininkai yra pasiruošę jau nuo Kalėdų.

„Visi pasiruošę ir laukia, nes yra nepavydėtina situacija jiems, nes neturi pajamų“, – BNS sakė Z. Sorokienė.

Jos teigimu, daugelis vyresnio amžiaus prekybininkų jau yra paskiepyti, kiti testuosis.

V.  Butkevičius sako, kad svarbu sudaryti tinkamas sąlygas žmonėms testuotis: „Kad netrūktų tų testų, kad jie būtų prieinami“. 

Z. Sorokienė pabrėžė, kad dalis žmonių prekiauti į turgavietes negrįš: „Dar nežinia, kiek, bet bus. Jau yra pernuomojamos patalpos.“

Z. Sorokienės teigimu, jeigu nebūtų leista turgaviečių parduotuvėms dirbti savaitgaliais, joms atnaujinti veiklą neapsimokės.

„Jeigu turgui neleistų savaitgalį dirbti, būtų tas pats, tarsi turgus būtų uždarytas. Didžioji dalis, 80 proc., turgaviečių pagrindinės prekybos dienos yra savaitgaliai, o iš jų 50–60 proc. dirba būtent tik šeštadienį ir sekmadienį“, – tvirtino Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė.

Z. Sorokienės teigimu, turgaus prekeiviai anksčiau paprastai nedirbdavo pirmadieniais, tačiau dabar apie 60 proc. jų, ypač regionuose, jau dirba. 

V. Butkevičius kartojo, kad turgavietės ir jų darbuotojai kels ieškinius valstybei dėl suvaržytos veiklos.

„Paduosime į teismą. Iškelsime grupinius ieškinius. Tiesiog tai užtrunka. Niekur neskubame“, – BNS  kalbėjo asociacijos „Lietuvos prekyvietės ir turgavietės“ vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
puse turgaus is maximos! aferistai

Anonimas

Anonimas portretas
uzdaryti tus turgus !!! aferistai !

Anonimas

Anonimas portretas
o turguose kainos kyla kaip ant mieliu,sostines turguose dabar braskiu kilogramas 5 eur,o dar kovo pradzioj buvo 3-4 eur
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių