Quantcast

Trečdalis gyventojų mano, kad jų šeimos finansinė padėtis pastaruoju metu blogėjo

Spalį kas dešimtas (11 proc.) respondentų savo šeimos finansinę padėtį įvertino kaip pagerėjusią, palyginti su buvusia prieš du mėnesius, rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu atlikta rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ apklausa.

Pusė (52 proc.) nurodė, kad ji pastaruoju metu nepasikeitė, o trečdalis (34 proc.) suaugusių šalies gyventojų mano, kad jų šeimos finansinė padėtis pastaruoju metu blogėjo. 3 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Lyginant su apklausa prieš 2 mėnesius, 5 proc. punktais padaugėjo nurodžiusių, kad jų šeimos finansinė padėtis per pastaruosius kelis mėnesius nepakito.

Lyginant su gyventojų atsakymais prieš metus spalį, 7 proc. punktų padaugėjo atsakiusių, kad jų šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius pablogėjo.    

Kad šeimos finansinė padėtis pastaruoju metu pablogėjo, kiek dažniau nurodė vidutinio amžiaus (30–49 metų) amžiaus respondentai, didmiesčių gyventojai, bedarbiai ir namų šeimininkės bei darbininkai ir ūkininkai, rusų ir lenkų tautybių gyventojai, o kad ji pagerėjo, santykinai dažniau atsakė mažesnių miestų gyventojai, specialistai ir tarnautojai.

Apklausa vyko 2020 metų spalio 13–23 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausta 1000 Lietuvos gyventojų (nuo 18 metų), apklausa vyko 118 atrankos taškų. Apklaustųjų sudėtis atitinka 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3,1 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vokietis

Vokietis portretas
Grįžtu po naujų metų ATSISAKYT sup..stos Lietuvos pilietybės ir aš BB dėjau ant šitos varganos šalies BB DĖJAI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių