Quantcast

Telšių rajone aptiktas aptvaras su nugaišusiomis kiaulėmis

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) antradienį pranešė apie Telšių rajone aptiktą aptvarą su nugaišusiomis kiaulėmis, jos buvo apdraskytos laukinių gyvūnų.

Anot VMVT, Telšių departamento inspektoriai aptvarą Sarakų kaime rado reaguodami į pranešimą.

Nustatyta, kad keturios kiaulės gaišo mažiausiai tris savaites, o vienintelę likusią gyvą specialistams teko nugaišinti. Besislapstančiam gyvūnų savininkui gresia baudžiamoji atsakomybė.

„Pamatėme neregėtą aplaidumą ir žiaurumą, kuris kiaulėms kainavo gyvybes. Nusikalstant įstatymui, gyvuliai buvo laikomi lauke, už vielos tinklo aptvaro, vos pridengto polietilenine plėvele, jie neturėjo kur pasislėpti nuo šalčio ir gaišo iš bado“, – pranešime spaudai teigė VMVT Telšių departamento direktorius Zigmas Nevardauskas.

Anot jo, galima tik spėlioti, kas lėmė tokias sąlygas ir kur dingo gyvulių savininkas. Su juo susisiekti nepavyko, o kiaulių laikymo vieta nebuvo registruota Ūkinių gyvūnų registravimo informacinėje sistemoje.

Kiaulių aptvare, atokiau nuo apleisto namo, buvo gausu purvo ir mėšlo, buitinių bei statybinių atliekų. Be to, nugaišusios kiaulės buvo apdraskytos, todėl tikėtina, kad jomis maitinosi laukiniai, bešeimininkiai gyvūnai. Tyrimo metu pastebėti šių gyvūnų pėdsakai bei pagauti ir perduoti prieglaudai du palaidi šunys.

Anot VMVT, siekiant nustatyti tikslią gyvūnų gaišimo priežastį buvo paimti mėginiai laboratoriniam tyrimui. Jie parodė, kad gyvūnai nugaišo dėl bado ir nepriežiūros. Visos gaišenos buvo išvežtos utilizavimui.

Likviduojant potencialią taršos vietą bei galimus užkrečiamųjų ligų šaltinius, kartu su Gadūnavo seniūnijos atstovais dvi dienas vyko tvarkymo ir utilizavimo darbai.

Surinktą medžiagą tarnyba perdavė teisėsaugai. Baudžiamasis kodeksas numato, kad asmuo už žiaurų elgesį su gyvūnais, dėl kurio šie nugaišo, gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.


Šiame straipsnyje: nugaišo kiaulėsVMVTaplaidumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių