Quantcast

Teismui nepritarus „Snaigės“ restruktūrizavimo planui, įmonei gresia uždarymas

  • Teksto dydis:

Teismui nepritarus Rusijos grupės „Polair“ netiesiogiai valdomos vienintelės Baltijos šalyse šaldytuvų gamybos bendrovės „Snaigė“ restruktūrizavimo planui, įmonės generalinis direktorius Mindaugas Sologubas sako, kad daugiau nei 50 metų veikianti Lietuvos įmonė nustos egzistavusi.

Kauno apygardos teismas antradienį nepatvirtino bendrovės pakeisto  restruktūrizavimo plano, nors jam balsų dauguma kovo viduryje pritarė tiek bendrovės akcininkai, tiek nehipotekiniai kreditoriai, o prieš jį balsavo tik hipotekinis kreditorius „Easy Debt Service“, pranešė „Snaigė“.

„Restruktūrizavimo planas atitinka visų kreditorių interesus. Šio plano nepatvirtinimas reiškia, kad realiai nehipotetiniai kreditoriai sunkiai gali tikėtis savo skolos atgavimo, o naudos gavėjas bus tik hipotekinis kreditorius“, – pranešime sakė M. Sologubas.

Anot jo, bankrutavus įmonei be darbo liktų 350 darbuotojų, kurių bendras darbo užmokesčio fondas 2022 metais sudarė 5,615 mln. eurų, o įmokos „Sodrai“ – 1,394 mln. eurų, nuo 2022 metų kovo 1 dienos iki šių metų kovo 28 dienos ji sumokėjo 723,7 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio.

„Nukentėtų ne tik bendrovės kreditoriai, bet ir bendrovės tiekėjai (apie 100 bendrovių) bei bendrovės klientai“, – pridūrė jis,

M. Sologubo nuomone, restruktūrizavimo planas yra bendrovės galimybė išspręsti laikinus finansinius sunkumus, optimizuoti bei pertvarkyti veiklą, kad ji kuo greičiau galėtų įvykdyti savo įsipareigojimus visiems kreditoriams.

M. Sologubo teigimu, įmonė svarstys galimybę skųsti teismo sprendimą.

Kovo viduryje jis teigė, kad bendrovė turi užsakymų daugiau nei gali pagaminti dėl apyvartinių lėšų trūkumo, kuria naujus šaldymo prietaisus, laiku atsiskaito su darbuotojais bei valstybe.

„Mūsų tikslas – 2025 metais turėti iš esmės pasikeitusį produktų portfelį, kuriame profesionali šaldymo įranga sudarys daugiau nei 70 proc. Ties tuo dirbame pilnu pajėgumu, turime planą kaip tai padaryti, todėl turiu pagrindo tikėti, kad mums pavyks“, – teigė įmonės vadovas.

Pagal planą bendrovė per ketverius metus turėtų išspręsti sunkumus, kilusius dėl žaliavų krizės, energetinių išteklių brangimo bei karo Ukrainoje.

Restruktūrizavimo byla „Snaigei“ Kauno apygardos teisme iškelta pernai rugsėjį, o sausį teismas nemokumo administratoriaus Aurimo Valaičio prašymu pratęsė restruktūrizavimo plano pateikimo teismui terminą iki kovo 20 dienos.

Anksčiau patvirtintame „Snaigės“ restruktūrizavimo plane nurodoma, kad pertvarkos metu kreditoriams planuojama grąžinti 9,2 mln. eurų. Pernai gegužės 18 dieną visi bendrovės įsipareigojimai siekė 20,8 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skiep

skiep portretas
susidejo su rusais va ir rezultas,is skolu neislipa.

tai konkretus pavyzdys ,

tai konkretus pavyzdys , portretas
kaip KONSERVAI alina žmonių gyvenimą, - o nualinti už juos balsuoja m i e g o d a m i , o kai atsibunda -- šaukštai po pietų

vel

vel  portretas
uz eura nori perpirkt.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių