Quantcast

Teismo sprendimas dėl 36 mln. eurų baudos „Gazprom“ – spalio viduryje

  • Teksto dydis:

Pirmos instancijos teismas baigė nagrinėti Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ ir Konkurencijos tarybos ginčą dėl įmonei skirtos 35,7 mln. eurų baudos.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) sprendimą skelbs spalio 19 dieną, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

„Gazprom“ teisme bando įrodyti, kad taryba netinkamai aiškino 2004 metų jam suteikto leidimo įsigyti dalį „Lietuvos dujų“ akcijų sąlygą, be pagrindo pradėjo tyrimą bei skyrė baudą. „Gazprom“ teigimu, tyrimas nebuvo baigtas per nustatytą terminą, objektyviai neįvertintos visos aplinkybės. Rusijos koncernas tikina, kad buvo pažeista jo teisė į gynybą, nes jam neleista susipažinti su 60 proc. bylos medžiagos.

Bauda Rusijos įmonei skirta pernai birželį po dvejus metus trukusio tyrimo, susijusio su nesėkmingu bendrovės „Lietuvos energijos gamyba“ (LEG) bandymu pasirašyti su „Gazprom“ dujų mainų sandorį.

Konkurencijos tarybos ekspertai nustatė, kad „Gazprom“ atsisakymas derėtis su LEG dėl dujų mainų sutarties 2013-2015 metais sudarė kliūtis bendrovei įsigyti pigesnių dujų iš kito tiekėjo ir taip pažeidė Konkurencijos tarybos leidimo 2004 metais „Gazprom“ įsigyti 34 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų sąlygas.

„Gazprom“ teisme taip pat siekė susipažinti su tyrimo dokumentais, tačiau Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) rugsėjo pradžioje Rusijos koncerno prašymą atmetė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių