Quantcast

Tarnyba sustabdė „Sale“ ir kitų prekyviečių veiklas dėl maisto klastojimo

  • Teksto dydis:

Nustačius maisto klastojimo atvejus, Maisto ir veterinarijos tarnyba apribojo prekybos tinklo „Sale“ bei kitų įmonių ir prekyviečių veiklą.

Patikrinusi 50 prekybos vietų, tarnyba pranešė sustabdžiusi 14 prekybos vietų veiklą – bendrovių „Lacerta aurea“, „Ladaima“ ir jai priklausančio parduotuvių tinklo „Sale“, taip pat įmonių „Libertalia, „Punkt“, ir kelių fizinių asmenų, susijusių su maisto prekių tvarkymu.

„Visais atvejais aptiktų suklastotų produktų tiekimas į rinką apribotas, toliau tęsiami patikrinimai susijusiose įmonėse bei produktų laikymo vietose. Šios dienos duomenimis, virš 220 tonų maisto produktų tiekimas rinkai yra sustabdytas“ – pranešė tarnyba.

Tarp sulaikytų produktų didelė dalis asortimento buvo įvairūs saldumynai, alus, nealkoholiniai gėrimai, taip pat vaikų tarpe mėgstami spraginti kukurūzai, krekeriai, vafliai, ledinukai.

Anot tarnybos, šiuo metu inicijuotas šių subjektų įtraukimas į Nepatikimų maisto tvarkymo subjektų sąrašą.

Tarnyba taip pat papildomai renka duomenis iš įmonių, į kurias galimai pateko maisto produktai suklastotais tinkamumo vartoti terminais. Prekybos ar maitinimo įmonėms nurodyta informuoti apie turimus produktų likučius, patikrinti iš prekių tiekėjų gautas prekes.

VMVT pareigūnai taip pat atrinko maisto produktų mėginius laboratoriniams tyrimams atlikti – maisto saugai patikrinti. Gautuose pirmųjų mėginių rezultatuose patogenų neaptikta, mikotoksinų nenustatyta, tačiau tyrimai toliau tęsiami, laukiama rezultatų.

Pirmadienį pranešta, jog policija išaiškino maisto įvežimą ir realizavimą vykdžiusią nusikalstamą grupuotę, ji rinkoje galėjo realizuoti produktų už 1 mln. eurų. Skelbta, jog nusikalstamojoje grupėje dalyvavo 29 asmenys, trys pagrindiniai organizatoriai, du iš jų – suimti.

Tyrimo metu nustatyta, jog klastojamos produkcijos galiojimo terminas dažniausiai buvo pasibaigęs 2020-aisiais bei 2021 metais, tačiau fiksuota ir atvejų kai terminas buvo pasibaigęs prieš septynerius, aštuonerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sakot sustabdė?

Sakot sustabdė?  portretas
Oi tai koks laimėjimas mums visiems, koks žygdarbis:D) Tuo ir pabaigsim maisto klastojimo istoriją (gerai srubilino babkiu tai teisinguma teismo salėse tikrai pasipirks - nėrko be reikalo laiką eikvot)

privaloma vakcina ir QR kodas

privaloma vakcina ir QR kodas portretas
pakenke labiau...todel galvoju kad verslininkai prekiave maistinemis trasomis nekalti...

Taigi

Taigi portretas
reikia atimineti licenzijas ir teisti,o ne cackintis! O kitos dalinosi su kontrolieriais ir "neklastojo"?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių