Quantcast

Tarnyba: prekybos vietose mažėja pažeidimų dėl karantino sąlygų nesilaikymo

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), praeitą savaitę patikrinusi 104 prekybos subjektus, 26 proc. jų teigia nustačiusi pažeidimų.

VMVT vertino, ar prekybos subjektai laikosi nustatytų apsaugos priemonių ir rekomendacijų dėl koronaviruso.

Balandžio 22-24 dienomis inspektoriai tikrino prekybos centrams – „Maxima“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“ – priklausančias parduotuves, kurios sudarė 24 proc. tikrinamų subjektų, taip pat įvairias kitas maisto produktų parduotuves (70 proc.) bei turgavietes (6 proc.). Patikros vyko didžiuosiuose miestuose ir regionuose.

Skelbiama, kad daugiausia pažeidimų užfiksuota Klaipėdos ir Tauragės regionų maisto parduotuvėse, nustatyta po 8 pažeidimų atvejus.

Dažniausiai nustatyta pažeidimų – susijusių su darbuotojų sveikata. Pavyzdžiui, prieš darbo pradžią nebuvo matuojama darbuotojų kūno temperatūra, nevertinama jų sveikata, be to, prie įėjimų į kai kurias prekybos vietas vis dar trūko informacijos, atkreipiančios dėmesį į lankytojų asmens higienos laikymosi būtinybę, nebuvo ir skelbimų su įspėjimais apie tai, kad rizikos grupių asmenims nerekomenduojama lankytis parduotuvėse, rašoma tarnybos pranešime spaudai.

Taip pat užfiksuota pavienių pažeidimų atvejų, kai neužtikrinta, kad į prekybos vietas būtų įleidžiami tik apsaugines veido priemones dėvintys pirkėjai ir lankytojai, neribojami pirkėjų ir lankytojų srautai, nesudarytos visos sąlygos tinkamai pirkėjų rankų higienai ir dezinfekcijai, nepakankamas aplinkos ir apsipirkimui naudojamų vežimėlių bei krepšių valymas ir dezinfekavimas ir kt.

Visgi, kaip pastebi VMVT, vertinant pastarųjų apsilankymų prekybos vietose ir balandžio mėnesio pirmųjų savaičių patikrų rezultatus, reikšmingų pažeidimų mažėjo.

Kaip anksčiau skelbė tarnyba, pirmųjų karantino savaičių patikrų metu karantino reikalavimų pažeidimai nustatyti 15 proc. tikrintų parduotuvių. Tuomet VMVT departamentų inspektoriai visoje Lietuvoje patikrino per 120 prekybos įmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Laikytis karantino turi visi.Bobutė ar vaikas,jaunuolis.Tokie ir nešioja užkratą.Bausti be gailesčio.Per juos ir karantinas nesibaigs.Jis vėl prasidės kai tik atleis vadeles.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių