Quantcast

Taivanas Lietuvoje žada investuoti 200 mln. JAV dolerių

Taivaniečių atstovybė Lietuvoje patvirtino, kad artimiausiu metu Taivanas planuoja investuoti šalyje 200 mln. JAV dolerių (apie 176,7 mln. eurų).

Tai trečiadienį pranešė Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovas Ericas Huangas (Erikas Huangas).

„Taivanas ruošia investicinį fondą su 200 mln. JAV dolerių pradiniu kapitalu investuoti į Lietuvos pramonės šakas, kurios yra strategiškai svarbios abiem šalims, taip norima sukurti ilgalaikius ekonominius ryšius“, – spaudos konferencijoje sakė jis.

Pasak atstovybės vadovo, strateginis fondas bus finansuojamas Taivano nacionalinio plėtros fondo ir privataus sektoriaus kompanijų.

„Fondas yra patyręs vystant pramonę“, – kalbėjo E. Huangas.

Investicijų paketas yra vienas iš Taivano priemonių plano, skirto ekonominiams ryšiams su Lietuva plėtoti, šaliai patiriant Kinijos spaudimą. Jį Taivano atstovai vadina neturinčiu precedento ir pažeidžiančiu tarptautinę teisę.

Planas taip pat apima specialios darbo grupės, kuri sudarytų sąlygas bendradarbiauti abiejų šalių verslams, steigimą, Kinijos atmestų lietuviškų prekių perėmimą, įskaitant skubius atvejus.

Pasak atstovybės vadovo, jau įkurta speciali Taivano vyriausybės darbo grupė, kuri daug dėmesio skirs Lietuvos siekiui tobulėti puslaidininkių pramonėje.

„Lietuva – šios darbotvarkės viršūnėje“, – kalbėjo E. Huangas.

Pasak jo, pirmoje šių metų pusėje Lietuvoje turėtų apsilankyti Taivano puslaidininkių ekspertų komanda, be to, su Taivano stipendijomis puslaidininkių technologijas studijuoja 20 studentų.

Taip pat žadama organizuoti specialius renginius, kur Lietuvos verslai būtų pristatyti kaip patikimos produkcijos tiekėjai, galėtų užmegzti tiesioginius ryšius su Taivanu.

„Taivano rinkos ir toliau liks atviros lietuviškai produkcijai, įskaitant pieno produktus ir javus“, – sakė E. Huangas.

Jo teigimu, šio darbo rezultatus „pamatysime per kelis artimiausius mėnesius“.

Pernai rudenį Vilniuje atidarius Taivaniečių atstovybę, Kinija tokius veiksmus palaikė bandymu veikti kaip nepriklausomai valstybei, nors salą ji laiko nedalomos Kinijos dalimi.

Dėl to buvo sustabdyti Kinijos krovininiai traukiniai į Lietuvą, nutrauktas maisto eksporto leidimų išdavimas, Lietuvos įmonėms sumažinti kredito limitai ir pakeltos kainos, be to, Lietuva buvo išbraukta iš Kinijos muitinės sistemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

milijonus ž a d a- tokie pat TAIVANIO politiniai dundukai,

milijonus ž a d a- tokie pat TAIVANIO politiniai dundukai, portretas
kaip ir Lietuvos d e b i l ū s įvairūs ANŪKAI , KASČIŪNAI ,PAVILONIAI ,ARMONAITĖS , MARKŪNAITĖS ir kiti, kurie neturi jokio s u p r a t i m o apie VERSLO vystymą.--- juk Lietuva neturi jokio s i g n a l o iš Taivanio VERSLO kompanijų , kurios ir turėtų investuoti Lietuvoje, o Taivanio politinių d u n d u k ų pažadai tokie pat beverčiai , kaip ir KONSERVATORIŲ k a g e b i s t o OŽIO bevertis politikavimas , m u l k i n a n t gyventojus.--VALDANTIEJI ! - n u s t o k i t e ABSURDIŠKĄ beprasmį politikavimą," vystant verslą " Lietuvoje,matosi jog konservatliberalų MAKAULIAI n e d u o t a tai daryti-- juk esate OŽIO tvarto " gyvūnai" ir Lietuvos GYVENTOJAI per 30 metų , a k i v a i z d ž i a i įsitikino , jog g e b a t e tik NAIKINTI -- tai ką KITI sukūrė.

Tadas Mandibula

Tadas Mandibula portretas
Viltis durnių ir anūko motina.

Žemaitis

Žemaitis portretas
Pažadėjai - patiešijai, neištesėjai - nesugriešijai
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių