Quantcast

Taivanas leido įvežti lietuvišką jautieną, o Pietų Korėja – paukštieną

  • Teksto dydis:

Lietuvos paukštienos eksportuotojai savo produkciją galės vežti į Pietų Korėją, o į Taivaną bus galima eksportuoti jautieną – tai patvirtino atsakingos šių šalių institucijos, pranešė Maisto ir veterinarijos tarnyba.

Taivano institucijos patvirtino kad šalies įmonės eksportuoti jautieną ir jos produktus gali nuo sausio 16 dienos.

„Matome didelį potencialą glaudesniam Lietuvos ir Pietų Korėjos bei Taivano verslo ryšių plėtojimui. Tikimės, kad suderinti nauji eksporto leidimai prisidės prie prekybos apimčių augimo ir atvers dar daugiau galimybių mūsų valstybių maisto pramonės verslams“, – pranešime sakė žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Paukštienos eksportuotojų sąraše – Vilniaus paukštynas ir bendrovės „Krekenavos agrofirma“ bei „Vlantana“, kuriose pernai rugsėjį vyko jungtinis dviejų Pietų Korėjos institucijų auditas. Leidimai galėjo būti suteikti dar anksčiau, nes jau 2018 metais derybos dėl jų suderinimo artėjo prie pabaigos, tačiau viską pristabdė pandemija.

Anot tarnybos, jau pradėtos leidimų gavimo procedūros ir dėl kiaušinių produktų eksporto į Pietų Korėją.

2021 metais žemės ūkio ir maisto produktų bendrasis eksportas iš Lietuvos į Pietų Korėją siekė 13,3 mln. eurų – 8,9 proc. daugiau nei 2020 metais. Daugiausia vežta sūrių ir varškės, žuvies gaminių bei gyvūnų pašarų.

Per tris praėjusių metų ketvirčius eksportas į Taivaną siekė 2,7 mln. eurų – 98,1 proc. daugiau nei prieš metus. Daugiausia eksportuota šokolado ir kitų maisto produktų, turinčių kakavos, produktų, naudojamų gyvūnų pašarams.

Nuo praėjusių metų pabaigos į Taivaną galima eksportuoti lietuviškus kiaušinius, pieno ir žuvies produktus. Tokius leidimus Taivanas Lietuvai suteikė greičiau nei per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam

Kam portretas
Ubagams jautiena, neiperka, tai išvežti reikia ir atvežti pigių atliekų tarakonų, svirplių ,sliekų tokia dar politika,svarbu seime pusdykiai ir kokybiškai maitinasi.

anūkas \\\\\.../////

anūkas  \\\\\...///// portretas
va kiek broilerių atsiktatysim,o aš liksiu,nes kas "vadovaus"?

Lietuvis

Lietuvis  portretas
O į Lietuvą jie įveš kirminus džiovintus ir narkotikus.Jereikia išvesti jautienos ir paukštienos , šios mėsos rūšys Lietuvai reikalingos.I jautienos mėsa turėtu būti pigesnė.Jautį ar karvę užauginti yra pigiau ir lengviau, kaip kiaulieną,tai kodėl jautiena tokia brangi Lietuvoje ???? Taivaniui įdomu kokią kainą parduos???
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių