Quantcast

T. Tomilinas: valstybės paramos papildomai paprašys 47 tūkst. gyventojų

Iki šių metų pabaigos iki 137,5 euro padidinus valstybės remiamų pajamų (VPR) dydį, paramos paprašys dar 47 tūkst. žmonių, sako Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys „valstietis“ Tomas Tomilinas.

„Socialinės paramos papildomai paprašys 47 tūkst. žmonių. Šis skaičius valdomas ir normalus“, – kalbėjo parlamentaras ketvirtadienį Seime svarstant valstybės pagalbą dėl koronaviruso krizės nukentėjusiam verslui ir pajamų netekusiems gyventojams.  

VRP dabar siekia 125 eurus, tačiau per krizę skiriant dalį socialinės paramos bus nustatytas 1,1 koeficientas, o ne vienetas, kaip buvo iki šiol, todėl teisę į socialinę pašalpą įgis asmenys, kurių  mėnesio pajamos vienam asmeniui neviršys 1,1 VRP – 137,5 euro.

Socialinės pašalpos vieni gyvenantys žmonės galės siekti, jeigu jų pajamos sieks 137,5-175 eurus (1,1-1,4 VRP), šeimoje: pirmam asmeniui – 137,5 euro (1,1 VRP), antram – 112,5 euro (0,9 VRP), o  trečiam ir kitiems – 87,5 euro (0,7 VRP).

Mažas pajamas gaunantiems gyventojams kompensuojama būsto šildymo išlaidų dalis, viršijanti 10 proc. skirtumo tarp pajamų ir 187,5 euro (1,5 VRP).

Pagal šį dydį taip pat nustatoma teisė į socialinę paramą mokiniams, papildomą išmoką prie vaiko pinigų, paramą būstui įsigyti ar išsinuomoti bei kitą socialinę paramą. Tačiau norint gauti šią paramai, pajamos negalės viršyti 125 eurų (1 VRP).

Nuo VRP dydžio priklauso ir parama palaikams parvežti, taip pat vienkartinės įsikūrimo pašalpos prieglobsčio gavėjams, mėnesinės piniginės pašalpos prieglobsčio gavėjams būtiniausioms reikmėms, pašalpos maistui ir smulkioms išlaidoms užsieniečiams, gyvenantiems Pabėgėlių priėmimo centre, mokėjimo už socialines paslaugas (išskyrus trumpalaikę ir ilgalaikę socialinę globą) dydžiai. Šiais atvejais ji irgi išliks 125 eurai (1 VRP).

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Eitvydas Bingelis šią savaitę Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete teigė, kad nuo kitų metų didinti VRP neplanuojama, nes tai valstybei kainuotų iki 100 mln. eurų per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių