Quantcast

Švęsti Velykų – į Prancūziją ir Italiją

Atšilus orams, kelionių organizatoriai pastebi, kad lietuviai ėmė intensyviau dairytis kelionių. Nors ir nežymiai, domėjimąsi jau skatina ir artėjančios Velykos, kurias tautiečiai vis dažniau pasirenka sutikti svečioje šalyje.

Atšilus orams, kelionių organizatoriai pastebi, kad lietuviai ėmė intensyviau dairytis kelionių. Nors ir nežymiai, domėjimąsi jau skatina ir artėjančios Velykos, kurias tautiečiai vis dažniau pasirenka sutikti svečioje šalyje.

Norinčiųjų keliauti – daugiau

Kalbinti kelionių organizatoriai tvirtino, kad labai žymiai domėjimasis kelionėmis neišaugo. Tačiau juntama, jog norinčiųjų keliauti pavasarį šiek tiek padaugėjo. Kai kurie net jau pradeda dairytis, kur galėtų apsilankyti šią vasarą.

Įmonės "Magelano kelionės" turizmo vadovas Dainius Kinderis tikino, kad užsakymų srautas išliko panašus, kaip ir šaltuoju metų laikotarpiu.

Tačiau galima pastebėti, kad šiek tiek pasikeitė kelionių kryptys ir jų dažnumas.

Esant šiltajam sezonui žmonės labiau pasiryžę į užsienį kelionei vos savaitei ar netgi savaitgaliui. Jis taip pat tikino, kad lietuviai noriau pasilieka per Velykas namuose, bet labiau stengiasi pakeliauti prieš ar po šventės.

Svajonė – šiltas klimatas

D.Kinderiui pritarė Jandra Ilkevičienė, "Alfaturas" vadovė, kuri teigė pastebėjusi, kad šaltuoju metų laikotarpiu dažniau renkamasi keliauti į egzotiškesnes šalis arba bent jau į tas, kuriose vyrauja šiltesnis klimatas.

Na, o pavasarį imama labiau dairytis po Europą.

Tačiau pašnekovė nesutiko, kad lietuviai labiau nori Velykas praleisti namuose. Ji tvirtino pastebėjusi, esą į Lietuvą ateina mada ne tik Kalėdas ar Naujuosius metus sutikti užsienyje, bet ir Velykas.

Ji atkreipė dėmesį, kad tam įtakos gali turėti tai, jog dauguma tėvų bando prisitaikyti prie vaikams mokykloje skiriamų atostogų. Todėl keliaujama per vaikų Velykų atostogas ir todėl kelionės nebūna itin ilgos.

Tendenciją keliauti per vaikų mokyklines atostogas pastebėjo ir "Kelionių akademijos" kelionių agentė Miglė. Ji tvirtino, kad nemažai žmonių šiemet stengsis išvykti balandžio 12–13 dieną, būtent tuomet, kai vaikams prasideda atostogos.

Be to, renkamasi trumpos kelionės ar kelionės autobusu, kurių, pašnekovės teigimu, šiais metais buvo parduota nemažai.

Atsigręžia į Europą

D.Kinderis tikino, kad žmonės vis dažniau domisi kelionėmis į Izraelį, Gruziją. Taip pat paklausios išlieka egzotiškos šalys ir vietovės: Sicilija, Šri Lanka ir Marokas.

J.Ilkevičienė teigė, jog klientai vis dar labai noriai keliauja į seniai lietuvių pamėgtas šalis: Turkiją ir Egiptą. Šias keliones ypač dažnai renkasi tie keliautojai, kurie nori, kad jais būtų pasirūpinta, kad galėtų gyventi su visais patogumais.

"Tie, kurie taupo laiką, kurie nori, kad jais pasirūpintų, pirmiausia perka skrydžius į Turkiją ir Egiptą. O kurie taupo pinigus ar nenori nei Turkijos, nei Egipto, renkasi kitas šalis. Europoje, žinote, nežinau, ką su tokiais orais gali gauti", – juokėsi pašnekovė.

Populiarėti ėmė ir kitos šalys. J.Ilkevičienė išskyrė Meksiką, Dominiką ir Kubą. Tačiau pridėjo, kad šias keliones dažniausiai renkasi tie, kurie nori svečioje šalyje praleisti ilgiau nei savaitgalį ar vieną savaitę.

"Kelionių akademijos" atstovė atkreipė dėmesį, kad keliaujančios šeimos labai dažnai renkasi tas šalis, kuriose pramogauti gali vaikai.

Kaip pavyzdį ji pateikė Vokietiją, kurioje yra įsikūręs "Legolendas". Taip pat pastebėjo, kad Velykas dažnai žmones nori švęsti virtuve garsėjančiose šalyse: Prancūzijoje ar Italijoje.

Daug išleisti nenori

Visi kalbinti pašnekovai teigė, kad lietuviai labiausiai linkę išleisti kuo mažesnes sumas. Net vykdami į tolimesnes valstybes, jie stengiasi apskaičiuoti, kaip išleisti kuo mažiau pinigų.

"Iš pastarųjų užsakymų galima daryti išvadas, kad klientų biudžetas yra nuo pusantro tūkstančio litų. Bet kadangi perka ir keliones į brangesnes šalis, tai kiti klientai už kelionę į Dominiką ar Meksiką moka ir nuo penkių tūkstančių litų. Todėl paminėti biudžetą yra labai sudėtinga", – įvertinti bandė J.Ilkevičienė.

Savo ruožtu D.Kinderis tvirtino, kad į tolimesnius kraštus dažniausiai keliaujama maždaug dešimčiai ar dvylikai dienų. Tuomet bandoma per visą kelionės laikotarpį išleisti iki 6 tūkst. litų asmeniui. Jei skrendama į artimesnes šalis ar tokias, kuriose galima prasiversti su mažesne suma, pavyzdžiui, vykstama savaitei į Izraelį, Gruziją, Bulgariją ar Siciliją, tuomet iš kišenės žmonės iš kišenės nenori ištraukti daugiau nei 3 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
Vieni svajoja,o kiti dirba ir keliauja. Kaip kam iseina. Galima 10 dienu nuskristi i Turkijos kurorta,su "viskas iskaiciuota". Ten turesi visa laika saule,silta jura, pilna aprupinima ir kainuos apie 1500 Lt. Aisku,jeigu sugalvosi ten budamas nuvykti i kokia ekskursija , bus brangiau,bet daugiau 2000 lt (taupydamas) neisleisi. O pabandyk nuvaziuoti i Palanga desimciai dienu su pilnu aptarnavimu? Net neisivaizduoju kiek kainuotu,o dar ir oras gali buti prastas ir nezinosi ten kur detis,kai lyja. Pinigu ismetimas i bala.

lietuvis

lietuvis portretas
kai gauni 1000 Lt (o toki atlyginima gauna dauguma lietuvaicius), tai tikrai apie tokias keliones gali tik PASVAJOTI
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių