Quantcast

Šventiniai rūpesčiai – ne visiems malonūs

  • Teksto dydis:

Šventiniai rūpesčiai – ne visiems malonūs. Finansų ekspertai sako, kad dovanas paskutinėmis dienomis medžiojantys gyventojai – permoka ir dažniausiai neplanuoja, kaip išleidę pinigus gyvens po švenčių, informuoja LNK žinių tarnyba.

O psichologai priduria, kad vis daugiau žmonių per šventes aplanko ne Kalėdų senis, o depresija.

Likus mažiau nei savaitei iki didžiųjų metų švenčių prie prekybos centrų tįsta pirkėjų ir automobilių eilės. Skuba tie, kurie pasirūpinti dovanomis dar nespėjo.

Finansų ekspertai sako, kad per šventes gyventojai viliojami nuolaidų ir akcijų linkę pro pirštus žiūrėti į realią savo finansinę padėtį.

„Spontaniškai išleidžiame visada per daug pinigų. Ir tada, kai jau ateina sąskaitos arba finansinių įsipareigojimų mokėjimai, pamatoma, kad gali trūkti lėšų ir gali tekti vėl neatsakingai skolintis,“ – kalbėjo Andrius Kamarauskas, Šiaulių banko Kasdieninės bankininkystės departamento direktorius.

Ekspertai siūlo pasidaryti dovanų sąrašą, apskaičiuoti tikslią pinigų sumą, kurią galima išleisti, prieš ką nors įsigyjant lyginti kainas internete.

„Mes einame, visur matome nuolaidas, bet reikia labai gerai įvertinti, tą padaryti padeda dovanų sąrašas, mes iš anksto žinome, kokios dovanos galime tikėtis“, – patarimus dalija Šiaulių banko atstovas.

Dovanų karštligiškai ieškantys paskutinę dieną už jas dažniausiai gerokai permoka. Kruopščiau susiplanuoti biudžetą praverstų ir tiems, kuriems kito mėnesio atlyginimas išmokamas dar prieš Naujuosius, mat kita alga bus tik vasarį.

Plačiau apie dovanų medžioklę ir šventinius finansus – reportaže:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių