Quantcast

Susisiekimo ministerija ir STT audituos ŠMM ir 17 pavaldžių įstaigų

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministerijos auditoriai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradeda Švietimo ir mokslo ministerijos bei jai pavaldžių 17 įstaigų auditą.

Tai antradienį pranešė laikinai Švietimo ir mokslo ministerijai vadovaujantis susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

„Švietimo ir mokslo ministerija ir 17 jai pavaldžių institucijų yra didžiausios perkančiosios organizacijos, jos vykdo didesnės rizikos viešuosius pirkimus. Skaidri veikla gali padėti sutaupyti nemažai lėšų – ar iš tiesų tokių galimybių yra, parodys pradedamas auditas“, – sako ministras R. Masiulis.

Anot jo, švietimo sektoriui iš valstybės biudžeto skiriama daugiau kaip milijardas eurų per metus, todėl visų pirma mokytojų atlyginimų problemoms spręsti ieškoma vidinių šios srities išteklių.

Kaip pranešė Susisiekimo ministerija, bus vertinama, ar taupiai naudojami valstybės skiriami asignavimai, ar nėra korupcijos apraiškų viešuosiuose pirkimuose, ar tinkamai derinami viešieji ir privatūs interesai.

Švietimo ir mokslo ministerijos ir 17-os jai pavaldžių įstaigų viešiesiems pirkimams 2016–2018 metais buvo skirta 125,3 mln. eurų.

Šiais metais valstybės biudžeto asignavimai švietimo sektoriui siekė 1 mlrd. 56 mln. eurų, iš jų 5,1 mln. eurų teko ministerijai ir 1 mlrd. 51 mln. eurų – kitoms 154 institucijoms.

Švietimo ir mokslo ministerijai pavaldžių 17 įstaigų biudžetas sudarė 32,8 mln. eurų. Šios lėšos naudojamos darbo užmokesčiui, socialiniam draudimui, prekėms ir paslaugoms pirkti.

Didžioji dalis (65 proc.) asignavimų tenka mokykloms per savivaldybes. R. Masiulis sako artimiausiu metu ketinantis su savivaldybių atstovais aptarti galimybes taupyti lėšas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Mokymo kokybė priklauso nuo mokytojo sugebėjimo, o ne nuo klasės dydžio. Todėl galima atleisti kas antrą mokytoją, o kitiems duoti didesnes algas. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių