Quantcast

Susirūpinta palankesnėmis sąlygomis investuotojams

Stojant šalies ekonomikai valdžia laužo galvas, kaip paskatinti verslininkus investuoti. Saulėtekio komisija siūlys supaprastinti detaliųjų planų tvirtinimo tvarką.

Ūkio ministerijoje posėdžiavusi Verslo aplinkos gerinimo komisijos (Saulėtekio komisijos) Teritorijų planavimo, urbanistinio renovavimo sistemų tobulinimo darbo grupė iš esmės pritarė Aplinkos ministerijos parengtam Teritorijų planavimo įstatymo pataisų projektui, kuriuo siūloma sudaryti palankesnes sąlygas investuotojams.

Darbo grupės suformuluoti pasiūlymai dėl skubių teritorijų planavimo įstatymo pataisų, kuriomis numatoma išplėsti atvejų, kai nereikia rengti detaliųjų planų, sąrašą, supaprastinti detaliųjų ir specialiųjų planų tvirtinimo tvarką, padidinti atsakomybę už terminų vilkinimą ir kt., jau artimiausiu metu bus pateikti svarstyti Verslo aplinkos gerinimo komisijai.

Teritorijų planavimo įstatymo pataisų projekto tikslas – išspręsti neatidėliotinus klausimus, kurie stabdo urbanistinę renovaciją ir investicijas į darnią gyvenamųjų vietovių, pramoninių zonų plėtrą. Pataisos, kaip tikisi Ūkio ministerija, gerins verslo sąlygas, padės sparčiau vykdyti Vyriausybės daugiabučių namų modernizavimo programos įgyvendinimo 2008–2010 m. priemones.

Darbo grupės nariai pirmame posėdyje patvirtino veiklos planą ir sutarė dirbti visuomeniniais pagrindais. Darbo grupė sieks, kad Teritorijų planavimo įstatymo projektas kaip galima greičiau būtų svarstomas Vyriausybėje ir Seime, taip pat aktyviai dalyvaus svarstant ir teikiant pasiūlymus dėl naujo teritorijų planavimo ir gyvenamųjų vietovių įstatymų koncepcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių