Quantcast

Supaprastintos galimybės atvykti į Lietuvą aukštos kvalifikacijos specialistams

Vyriausybė supaprastino galimybes atvykti į Lietuvą aukštos kvalifikacijos specialistams iš užsienio, taip pat dėstytojams, tyrėjams.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos siūlymui, jog minėtų asmenų prašymai išduoti leidimus laikinai gyventi būtų nagrinėjami nuotoliniu būdu, o priėmus teigiamą sprendimą pakaktų atvykti pateikti dokumentų originalius biometrinius duomenis.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė pabrėžė, kad šie pakeitimai siūlomi, nes Lietuvoje trūksta tam tikrų aukštos kvalifikacijos specialistų, taip pat sulaukus prašymų iš verslo.

Taip pat atsisakyta reikalavimo atvykstant į Lietuvą pateikti ne seniau nei prieš tris paras atliktą koronaviruso testą – tai ypač aktualu į Lietuvą nuo persekiojimo Baltarusijoje bėgantiems ar norintiems perkelti verslą šios šalies piliečiams, nes Baltarusijoje šiuo metu itin sudėtinga pasidaryti testą.

„Praktikoje egzistuoja šio testo patikimumo, padirbinėjimo problema, todėl šio reikalavimo taikymo efektyvumas menkas. Keitimas aktualus ir pagalbos Baltarusijai kontekste, testas reikalingas, jei vienodai taikome (reikalavimą – BNS) ir atvykstantiems iš Baltarusijos, o šiuo metu testą pasidaryti yra sudėtinga, yra didelės eilės“, – sakė ministrė.

Ministrų kabinetas taip pat numatė, jog siekiant lankstumo ir palengvinimo į šalį atvykstantiems užsieniečiams dėl ypatingų humanitarinių priežasčių, motyvuotą leidimą atvykti Vidaus reikalų ministerijai nuo šiol galės teikti net tik užsienio reikalų ministras, bet ir jo įgaliotas asmuo.

Leidimus į Lietuvą atvykti ypatingais humanitariniais tikslais išduoda Vidaus reikalų ministerija, vidaus reikalų ministro įsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sarkazmas

sarkazmas portretas
Tai kokia išvada: iš Lietuvos bėga specialistai, nes jie čia nereikalingi, o ,,ateiviams" - visos sąlygos - tik gyvenkite, dirbkite, klestėkite iš mokesčių mokėtojų algelių, na, mažų, bet įvairiomis baudomis apkrausime ir surinksime ,,specialistams" - juk jie iš užsienio.

Anonimas

Anonimas portretas
Rusai nesugebėjo išmušti lietuvybės tai savi damuš...

ANUPRAS

ANUPRAS portretas
Lietuviai Čikagoje įsileido į savo rajoną vieną negrą , tai po to visi turėjo palikti savo namus , taip bus ir čia -LIETUVĖLĖJE .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių