Quantcast

Sukritikavo Ukrainai kenkiančius sprendimus: Vakarų šalys jau tarsi pripažįsta savo pralaimėjimą

  • Teksto dydis:

„Luminor“ banko ekonomistas Žygimantas Mauricas sukritikavo du Vakarų šalių sprendimus dėl Ukrainos. Spėjama, kad jie paralyžuos oro susisiekimą su šia neramumų krečiama šalimi ir pakenks jos ekonomikai.

„Negaliu patikėti savo akimis! Vis daugiau Vakarų šalių ragina savo piliečius išvykti iš Ukrainos. Įdomu tai, kad iš Rusijos išvykti neragina. Čia panašiai, jei agresyvus beprotis iš Rytų pradėtų grasinti savo kaimynei, o Vakaruose gyvenantys kaimynai nuspręstų geriau nebelankyti ne grasinimais besisvaidančio bepročio, bet tos kaimynės! O jei minėtas kaimynas pradėtų žvanginti ginklais prie kitų kaimyninių šalių sienų – ar taip pat Vakarų šalys paragintų išvykti iš šių šalių savo piliečius?“ – sekmadienį feisbuke retoriškai klausė Ž. Mauricas.

Ekonomistas priminė, kad Airijos lėktuvų nuomos bendrovė paskelbė nebeteiksianti nuomos paslaugų Ukrainos pigių skrydžių bendrovei „SkyUp“. Dėl to, pasak jo, iš Portugalijos į Kijevą skridę keleiviai buvo priversti leistis Moldovoje ir iš ten kone septynias valandas autobusu vykti į Kijevą.

„O Jungtinės Karalystės draudimo bendrovės pranešė stabdančios draudimo nuo karinių grėsmių galiojimą Ukrainoje. Šie du sprendimai realiai paralyžuos oro susisiekimą su Ukraina ir pakenks jos ekonomikai. Turint omenyje, kad konfliktas tarp Rytų ir Vakarų vyksta ne tik kariniame, bet ir ekonominiame fronte. Iš kurių pastarasis yra svarbesnis. Tokiais savo veiksmais Vakarų šalys jau tarsi pripažįsta savo pralaimėjimą... Visa ši istorija man kažkiek primena seną komunistų posakį, kad „kapitalistai parduos mums virvę, su kuria mes juos ir pakarsime“, – kritikos negailėjo ekonomistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.........

......... portretas
Kad vakarų politikai yra skystapročiai tai seniai aišku ir be Ukrainos krizės. Jie geba tik kelti problemas bet ne jas spręsti. Jau vien DB atsiskyrimas tai įrodo ir neaišku kas kvailesni - ar likusi ES ar DB. O ruskeliai tuose vakaruose šeimininkauja kaip savo namuose, bet atvirkščiai - ne. O priežastis paprasta - visi nori eksploatuoti pigius ivanus, jų gamtinius ir gyvuosius resursus, todėl ir linkę taikstytis su jų kaprizais.

matosi

matosi portretas
bidartistas tiek prisidirbo obamvaldomas kad kartu su triudo perdave visas kolonijas britu monarhams borios scotland sudety pas kuriuos ir lakste simpis kad haholams dar ikalt i galvas koki nauja /politvyni/ kuri butu sunku istraukt dargi /extrasens musio/ dalyviams kuriu nebesimato nes tiesa niekam neidomi ir baisi o tuos baisumus kompensuoja purviasklaida jau nereklamuojanti /rusaipuola/ sankcijos ir pan... prisipliurpe kartu su kubos saika ir siame politmesle skes kartu su visais kgb sudberiais cininkais braveriais su vis a socberg saika /elytinrunkeliu/ keicianciu politkaili nuo lan zem toliau vel lam liko tik 2 purviakalnis vasalbergis''

Tarpininkas

Tarpininkas portretas
Taip rytuose gyvena agresyvus beprotis, vakaruose kvailiai, o mes tame tarpe.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių