Quantcast

Studentai maistą perka dažnai ir neplanuotai

  • Teksto dydis:

Vis dažniau maisto prekių parduotuvėje galima išvysti pirkėjus su prekių sąrašu rankose. Tačiau ne visuomet tą patį galima pasakyti apie studentus. Jie labiau linkę pirkti impulsyviai ir neplanuodami. Tokią jaunuolių elgseną atskleidė prekybos tinklo „IKI“ apžvalga, kuri buvo atlikta stebint studentų apsipirkimo įpročius studentų miestelyje esančioje prekybos tinklo parduotuvėje.

Dažniausiai studentų pirkinių krepšeliuose atsiduria populiarūs gazuoti gėrimai, įvairūs užkandžiai, saldumynai, greitai paruošiamos sriubos, makaronai. Dienos metu padaugėja perkančių jau pagamintus kulinarijos ir konditerijos gaminius, suši, iš karštos vitrinos populiariausi – kibinai, kišai, apkepėlės.

Studentų pirkinių krepšelio suma labai įvairi – nuo kelių iki keliasdešimties litų, o parduotuvėje neretas jaunuolis lankosi net kelis kartus per dieną. Apžvalga tai pat atskleidė, kad studentų krepšelio dydis nepriklauso nuo mėnesio laikotarpio – jie apsipirkinėja daugmaž tolygiai tiek mėnesio pradžioje, tiek pabaigoje.

„Remiantis pirkinių sąrašu bei studentų lankymosi parduotuvėje dažniu galima daryti išvadą, kad studentai apsipirkimo neplanuoja ir perka impulsyviai, – kalba „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis. – Taip pat pastebėta, kad studijuojantis jaunimas itin dažnai renkasi akcijomis žymėtas prekes – nesvarbu, ar tai būtų pieno produktai, mėsa, pramonės prekės, ar bakalėja. Rinkdamiesi prekes su nuolaida studentai, natūralu, siekia sutaupyti. Tačiau taupyti gali padėti ir planingas apsipirkinėjimas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių