Quantcast

Strateginiame Lietuvos ir Lenkijos energetikos projekte – proveržis

Lietuva ir Lenkija baigia pagrindinius parengiamuosius elektros energijos perdavimo jungties darbus – elektros linijos statybos pirkimų procedūras. Lenkija, lig šiol vėlavusi su parengiamaisiais darbais, pastaruoju metu daro didelę pažangą.

Strateginiame Lietuvos ir Lenkijos energetikos projekte – proveržis. Jau po poros mėnesių tikimasi pasirašyti sutartis su rangovais, atliksiančiais Alytaus pastotės rekonstrukciją ir statysiančiais elektros liniją iki Lenkijos sienos.

„2014 metais numatomi visi šios jungties statybos darbai. Per 2013 metus bus gauti visi statybos leidimai ir bus suprojektuoti visi techniniai elementai. Greičiausiai nuo kitų metų pavasario prasidės realūs linijos [statybos] ir pastotės [rekonstrukcijos] darbai ir mūsų, ir lenkų pusėje“, – sako „LitPol Link“ vadovas Artūras Vilimas.

„Beveik visos sutartys pasirašytos. Užbaigėme sunkiausią etapą. Liko tik pasirašyti sutartį su rangovu, kuris statys linijos atkarpą nuo Lomžos iki Lenkijos–Lietuvos sienos. Konkursas paskelbtas“, – teigia Lenkijos PSE generalinis direktorius Henrykas Majchrzakas.

„Mums labai svarbu bendra energetikos rinka Europos Sąjungoje. Svarbiausia – energetinė nepriklausomybė, dar svarbiau – elektros energijos kaina, tiekimo kokybė. Sujungę Lenkijos ir Lietuvos sistemas, projektuosime antrą jungtį“, – tvirtina Lenkijos ūkio viceministras Andrzejus Dycha.

Lenkijai tenka statyti triskart ilgesnę elektros liniją nei Lietuvai, jos ilgis – 160 kilometrų. 400 kilovoltų oro linija turi būti pastatyta iki 2015-ųjų, projektas iš dalies finansuojamas ES fondų.

Lenkijos pusėje elektros jungtis eis per kelias apskritis ir lies 10 valsčių teritorijas. Kol kas tik dviejų valsčių tarybos pritarė elektros linijos statybai. Kad projektas nestrigtų, iki birželio teritorijų planavimo dokumentus privalės patvirtinti ir kitų aštuonių valsčių tarybos.

Lenkija be elektros jungties su Lietuva, įgyvendina dar 11 energetikos infrastruktūros investicinių projektų šiaurės rytuose.


Šiame straipsnyje: LietuvaLenkijaelektros jungtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilypas

Pilypas portretas
Nu, kaip pamatysiu nors ekskavatorių, duobę kasantį, labiau patikėsiu. Mat lenkai geri iliuzionistai iš Lietuvos išprievartauja, ko nori, o paskui naujus reikalavimus pateikia, o kai Lietuvos valdžioje linkievičiai, tai...

Kęstas

Kęstas portretas
Pagaliau galime apsieiti be naujos atominės elektrinės.

666

666 portretas
tai ko neparašėt kiek šita afera kainuoja , visiškai niekam nereikalingas laidelis kuris tik išlaikys aukštas kainas ir nieko neapadaryta kad Lietuvoje elektra pigtu . Paskaičiuokit kiek investuota į jungtis ir jų naudą Lietuvai , naudos jokios nebent tik firmoms kuriomis taip rūpinasi mafijinis seimas su prezidentu ir europos sajunga tuo tarpu iš eilinių gyventojų tiesiog tyčiojamasi nesirūpinant kad strateginiai šalies objektai būtu strateginiais ir priklausytu valstybei o tai yra vėjo jėgainės o iš saulės pagaminta elektra nebūtu superkama o kas jas statosi kad naudotu tik savo reikmėms o dabar mafija pasirūpina kad mes išlaikytume tuos besinaudojančius parazitų sukurtais įstatymais kurie žlugdo lLietuvos ekonomiką ir žudo gyventojų geresnį gyvenimą .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių