Quantcast

Statybininkų asociacijos prezidentas: jaučiame laisvą kritimą

Statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas sako, kad sektorius šiuo metu išgyvena laisvo kritimo stadiją, nes darbų apimtys ir kvietimai dalyvauti viešuosiuose pirkimuose statybos darbams yra žiemos lygio.

„Šiandien matome, kad apimtys ir patys kvietimai dalyvauti viešojo pirkimo statybos projektuose yra žiemos lygio, t. y., kai statybos sektorius gyvena tokiu lengvu stovėjimo (režimu – ELTA). Šiandien, sezonui prasidėjus, jaučiame, kad esame tokioje fazėje – praktiškai krintame, ir jeigu toliau tas kritimas bus toks, koks dabar, tai planuojame, kad metų pabaigoje apie 10–12 tūkst. dirbančiųjų atsidurs Užimtumo tarnybos sąrašuose, kur jie prašys tam tikros paramos“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė D. Gedvilas.

Dalius Gedvilas. D. Labučio / ELTOS nuotr.

Jis sakė, kad tuo atveju, jei atsidarys užsienio rinkos, galima emigracijos banga.

„Jeigu tik atsidarys užsienio – Skandinavijos, Centrinės Europos rinkos, tai mes turėsime dar vieną emigracijos bangą ir tikrai konstatuosime, kad valstybė išgyvena ir demografinę, ir finansinę problemą, nes tie žmonės, jei jie neras čia darbų, jie emigruos, ieškos darbo Vokietijoje, Skandinavijos valstybėse“, – sakė D. Gedvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebūkit tik sau norintys ir bus viskas gerai

Nebūkit tik sau norintys ir bus viskas gerai portretas
Reikia pastoviai laikytis darbų kainų peržiūrėjimo ,taip sakant ,geriau mažiau bet stabiliai gauti.Kai kainos yra pakeliamos į aukštumas ,tai sunku jas išlaikyti ir darbuotojus taip pat.Stabilus darbas ir kainos mažai kintančios visada yra geriau nei per didelio pelno siekimas.Ne vien pinigai lemia viska ,protingam verslui darbo visada yra,ir žmonių netrūksta.Nereikia tik sau norėti.Sakoma kai verslininkas pradeda statyti sau namą ,sodyba įrenginėti ,tai geriau išeik iš tokio darbdavio nes nebus normalių atlyginimų ir darbo sąlygų.Protingas vadovas taip nesielgia ir turi normalius savo ir darbuotojų sutarimus ir atlyginimus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių