Quantcast

Statantiems individualius namus nuo pavasario apribojamos galimybės tai daryti patiems

  • Teksto dydis:

Pavasarį įsigaliosiantys Statybų įstatymo pakeitimai, numatysiantys, kokiais atvejais individualų namą bus galima statyti savo jėgomis (ūkio būdu), o kada būtina samdyti kvalifikuotus ekspertus, turės įtakos individualių namų statytojams, penktadienį pranešė portalas delfi.lt.

Naujo reglamentavimo tikslas – užtikrinti statybos kokybę, procesų skaidrumą, statybos dalyvių kvalifikaciją, atsakomybę.

Aplinkos ministerijos Statybos ir būsto politikos grupės vadovas Dainius Čergelis nurodė, kad po priimtų pakeitimų galimybė statyti ūkio arba mišriu būdu paliekama tik paprastojo remonto atvejais (visiems statytojams visuose statiniuose), taip pat fiziniams asmenims, statantiems naują, rekonstruojantiems arba kapitaliai remontuojantiems individualų gyvenamąjį namą, kurio bendras plotas iki 300 kvadratinių metrų, taip pat jo priklausinius ir nesudėtingus statinius.

Kitais atvejais, gyventojai turės arba samdyti rangovą, arba patys tapti rangovais ir vykdyti visas rangovo pareigas bei atitikti visus rangovams keliamus kvalifikacinius reikalavimus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
pedopartija siauteja

S.S.S.

S.S.S. portretas
"Naujo reglamentavimo tikslas – užtikrinti statybos kokybę, procesų skaidrumą, statybos dalyvių kvalifikaciją, atsakomybę". Nuo kada Rangovai užtikrins tą kokybę? ir dar atsakomybę? Pats žmogus statantis ūkio būdo dėl savęs, jis rinksis medžiagas kokybiškas, ir viską protingai apgalvos. O rangovams svarbu kuo greičiau ir pigiau pastatyti. O po to lengvai bankrutuoja ir jokios atsakomybės. Susikuria kitą įmonę, vėl pastato keletą namų ir vėl bankrutuoja. Tai kokia atsakomybė?

Ar jie (Aplinkos niokojimo ministerija)

Ar jie (Aplinkos niokojimo ministerija) portretas
gali bent kelis metus neišgalvot naujų pinigų iš žmonių sunkimo priemonių?Jau ir taip lietuviai išsivaikšto o atvykėliai net negalvoja pasilikt tokiam į ,,kimčenuno" režimo krašte
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių