Quantcast

Sporto klubų vadovas: buvome suplakti į vieną paslaugų sektorių

Vyriausybei nusprendus apriboti dalį veiklų neturintiems galimybių paso, sporto klubų tinklo „GymPlius“ vadovas sako tikėjęsis, jog Vyriausybė atkreips dėmesį į sporto klubus kaip mažiau rizikingą verslą ir priims individualius sprendimus.

Manto Badikonio teigimu, per pandemiją nuo praėjusių metų kovo tinklo klubuose buvo beveik 1 mln. unikalių apsilankymų, o užsikrėtė iki 30 žmonių.

„Galime teigti, kad savo sporto klubuose užtikriname maksimalų saugumą lankytojams. Tikėjomės, kad tokia statistika paskatins Vyriausybę atkreipti didesnį dėmesį į sporto klubų sektorių – kaip mažiau rizikingą ir priimti individualius sektoriui sprendimus. Tačiau, kaip ir praėjusius kartus, buvome suplakti į vieną – paslaugų teikimo – sektorių“, – BNS sakė M. Badikonis.

Tuo pačiu jis teigė, jog vertinant bendrą viruso plitimo statistiką, tikėtasi ir naujų ribojimo priemonių.

„Galimybių paso kontrolė kaip priemonė yra taikoma ne tik Lietuvoje, toje pačioje kaimyninėje Latvijoje ir kitose ES valstybėse. Tad šios praktikos tinkamumą ir vertinimą turime patikėti į profesionalių epidemiologų rankas bei pasitikėti jų sprendimais“, – sakė „GymPlius“ vadovas.

Pasak jo, į sporto klubus žmonės patenka per automatines kontrolės sistemas, todėl jie turės pateikti galimybių pasus nuotoliniu būdu ir tik juos susiejus bei patikrinus duomenų bazėje, lankytojai galės patekti į sporto klubą.

„Tai gan sudėtingas IT procesas, reikalaujantis ilgesnio įgyvendinimo laiko“, – sakė M. Badikonis.

Pasak jo, ar galimybių pasu bus naudojamasi anksčiau nei Vyriausybės numatyta rugsėjo 13 diena, priklausys nuo to, kaip greitai pavyks įdiegti kontrolės sistemą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvis

Išvis portretas
Kažkokia pieva. Taip kas 2 mėnesius ir siuntinės tą pasą, 1 milijonas lankytojų, kad patvirtintu ir patektum į klubą... Netikiu, visiškas absurdas. Nors pats gymplius nesusitvarko savo sistemos. Čia dar galimybių pąsą siuntinėti.

As

As portretas
Gaila kad teks atsisakyti sales.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių