Quantcast

Po pirmojo karantino sunkiai atsigaunantys sporto klubai ruošiasi blogiausiam

Vyriausybei ketinant trims savaitėms įvesti visuotinį karantiną ir visiškai sustabdyti sporto klubų veiklą, jų vadovai sako suprantantys būtinybę kontroliuoti  koronaviruso plitimą, tačiau taip pat pabrėžia, jog įmonės nebegaus pajamų, o darbuotojai bus išleisti į prastovas. Jie taip pat sako, jog sveikatingumo veikla yra ypač svarbi per karantiną, o sporto klubai užtikrina saugumo reikalavimus.

Sporto klubų tinklo „Gym Plius“ vadovas Mantas Badikonis teigia, kad pastaruoju metu užsikrėtimų sporto klubuose nenustatyta.

„Kadangi pastaruoju metu naujų atvejų sporto klubuose, kur nevykdoma kontaktinio sporto veikla, nebuvo, tai atrodo keista, kad reikia uždaryti, bet žiūrint, kas vyksta pasaulyje, kaip reaguoja kitų valstybių institucijos su tokia pat situacija ir uždarinėja sporto klubus, galime suprasti, kad tai nėra iš piršto laužti reikalavimai, ir su jais dėl to ginčytis neturėtume“, – BNS sakė M. Badikonis.

Jo teigimu, jei veikla bus visiškai sustabdyta, didžioji dalis darbuotojų bus išleista į prastovas, be to, tai reiškia, jog įmonė visai negaus pajamų.

„Galime pasiūlyti kažkokias nuotolines treniruotes, bet monetizuoti tokiu trumpu veiklos sustabdymo laikotarpiu yra ganėtinai sudėtinga, ir kai yra neapibrėžta finansinė situacija ir visiškai nulinis pajamų srautas, tai daryti papildomas investicijas į kažkokio naujo pajamų šaltinio sukūrimą yra labai sunku“, – sakė „Gym Plius“ vadovas.

Tuo metu „Impuls“ ir „Lemon Gym“ sporto klubų vadovas Vidmantas Šiugždinis sako, jog dabar sporto klubų veikla gyventojams yra labai reikalinga. Jis taip pat pabrėžia, jog saugumo reikalavimai sporto klubuose yra užtikrinami.

„Labai gaila, kad Lietuvos Vyriausybė visus verslus sudeda į vieną katilą ir neatskiria sveikatingumo klubų veiklos, kuri, manome, ypač šiuo laikotarpiu yra labai svarbi, kalbant apie visuomenės fizinę, psichinę sveikatą ir imuniteto stiprinimą“, – BNS sakė V. Šiugždinis.

„Suprantame visą svarbą kontroliuoti galimus užsikrėtimus, bet sporto klubai labai detaliai gali apskaityti visus lankytojus, užtikrinti vėdinimą, dezinfekciją. Papuolėme po bendru volu, kur visiems priemonės vienodos, neatsižvelgiant į paslaugų teikimo procesą, skirtumus ir jų svarbą“, – pridūrė jis.

V. Šiugždinio teigimu, nuo gegužės, kai sporto klubų veikla buvo atnaujinta po pirmojo karantino, iki šiol juose žmonės apsilankė daugiau nei 1,2 mln. kartų, o viruso atvejų oficialiai nenustatyta.

Jis taip pat tikisi, kad Vyriausybė užtikrins pagalbos priemones verslui.

„Uždarymo laikotarpiu sporto klubų pajamos lygios nuliui, nes klientų narystė stabdoma ir jiems uždarymo laikotarpis nekainuoja, tai aišku, kad bus patiriami nuostoliai, reikia tikėtis, kad valstybė imsis pagalbos priemonių“, – sakė jis.

„Impuls“ ir „Lemon Gym“ vadovo teigimu, nuo gegužės klientų srautai sporto klubuose kilo ir vijosi praėjusių metų lygį, tačiau paskutinę savaitę jų sumažėjo apie 15 proc. Tuo metu „Gym Plius“ vadovas sakė, jog praėjusią savaitę klientų buvo ketvirtadaliu mažiau nei pernai tuo pačiu laiku, o ankstesnėmis savaitėmis srautai buvo 10-15 proc. mažesni.

Abu pašnekovai užsiminė, jog pastaruoju metu iššūkiu tapo pritraukti naujų klientų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių