Quantcast

Sporto klubų atstovas: tikrasis PVM lengvatos efektas pasimatys rudenį

Lengvatinis 9 proc. pridėtinės vertės mokestis padės atsigauti dėl pandemijos nukentėjusiam sporto verslui, tačiau tikrasis jo efektas pasimatys rudenį, sako Lietuvos sveikatingumo klubų asociacijos prezidentas.

„Tai labai reikšminga pagalba sporto sektoriui, vienas iš greitų būdų padėti jam prikviečiant atgal savo vartotojus, lankytojus, sumažinti mokestinę naštą ir pagelbėti atsistatyti po karantino“, – BNS sakė  Vidmantas Šiugždinis.

Jo teigimu, veiklos uždarymo mėnesiais susikaupė nuostoliai ir skolos, o norint, kad lengvata padėtų, bus labai svarbūs pardavimai. Vis dėlto vasarą lankytojų sporto klubuose sumažėja, jie grįžta rudenį.

„Mūsų sektoriui nepasisekė, kad atsidarymai po karantino vyksta tuo šiltuoju sezonu, kuris yra ne aktyvusis sezonas sporto klubų lankytojams. Aišku, kad jų yra mažiau, sugrįžta ištikimiausi, ilgamečiai sportuotojai. Yra šiek tiek ir naujų, bet jų nėra labai daug, nes žmonės šiltuoju metų laiku renkasi sportą lauke ir tiesiog nori praleisti daugiau laiko gamtoje“, – sakė V. Šiugždinis.

„Tikrasis efektas ir šitos PVM lengvatos pasimatys rudenį, šią vasarą dramatiškai nieko nebepakeis, bet nuo rudens tikimės, kad žmonės pradės grįžti į klubus, o valstybė nesirinks jau jokių dramatiškų priemonių su uždarymais, nepriklausomai nuo pandemijos eigos ir jos suvaldymo“, – pridūrė jis.

Pasak V. Šiugždinio, tikėtina, jog lengvata kainoms įtakos neturės, tačiau kylant komunalinių paslaugų kainoms ir darbo užmokesčiui, ji padės nebranginti paslaugų.

„Kainodarą labiausiai reguliuoja rinka, šiuo metu dauguma sporto lubų taiko įvairias akcijas ir daro kainas patrauklesnes, nes siekia pritraukti daugiau lankytojų“, – teigė jis.

Seimas antradienį įteisino 9 proc. lengvatinį PVM itin nuo pandemijos nukentėjusiems maitinimo ir kultūros sektoriams bei atlikėjams.

Ji galios laikinai – nuo liepos iki 2022 metų pabaigos – ir bus taikoma visų rūšių meno ir kultūros įstaigoms bei renginiams, aktoriams, dainininkams, muzikantams, dirigentams, šokėjams, skaitovams, cirko artistams, taip pat kino, sporto renginiams, klubams, privačių žmonių teikiamoms sporto paslaugoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių