Quantcast

„Sodra“ pradėjo mokėti šalpos pensijas

  • Teksto dydis:

„Sodra“ į gyventojų sąskaitas jau pervedė pirmąsias šalpos pensijas, nuo šių metų pradžios perėmusi šią funkciją iš savivaldybių.

Šiomis dienomis šalpos pensijos išmokamos į gyventojų banko sąskaitas, o nuo kitos savaitės pradedamos pristatyti į namus ir išmokėti Lietuvos pašte.

Šalpos pensijos į namus bus pristatomos iki mėnesio 26 dienos. Šią paslaugą  teiks tos pačios bendrovės, skirtingose vietovėse į namus pristatančios ir socialinio draudimo pensijas – Lietuvos paštas, „Bastaras“, „Rausidas“, „Godlija“, „Victum“, „Verpetynė“.

Primename, kad tiems gyventojams, kurie yra pasirinkę šalpos pensiją gauti į namus, jos bus pristatomos į namus ir tokiu atveju jų atsiimti Lietuvos pašte nebus galimybės. Bet gyventojai gali pateikti prašymą „Sodrai“ pensiją atsiimti Lietuvos pašte.

Jeigu gyventojas yra pasirinkęs šalpos pensiją atsiimti Lietuvos pašte, jis ir toliau galės atsiimti pašto skyriuje, bet tokiu atveju į namus šios šalpos pensijos nebus pristatomos.

Tose gyvenamosiose vietovėse, kur pensijas ir toliau pristato Lietuvos paštas, pensijų mokėjimo tvarka nesikeičia.

„Sodra“ perėmė šalpos senatvės, šalpos neįgalumo, šalpos našlaičių, socialinių pensijų, šalpos pensijų, paskirtų iki 2004-04-01, už neįgaliųjų slaugą namuose, transporto išlaidų kompensacijų bei šalpos kompensacijų mokėjimą.

Slaugos ir priežiūros (pagalbos) tikslines kompensacijas bei kitas socialinės paramos išmokas ir toliau mokės savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Roma

Roma portretas
Tai salpos pensijos nebus didinamos. Kuo kaltas zmogus jei jis nuo kudikystes neigalus. Jam gyventi reikia...reikia maisto rubu vaistu ir t t..o pinigeliai tokie juokingai mazi...

Skaitytoja

Skaitytoja  portretas
ta pati mergaite tik kita suknaite, taip ir čia pavadinimą pakeitė ir ko gero tik tiek.

Kas per šalpos pensija?

Kas per šalpos pensija? portretas
Jeigu tu jau sulaukei pensijinio amžiaus tai ir gauni senatvės pensiją, bet kaip gaut šalpos pensiją tai man neaišku.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių