Quantcast

„Sodra“: pensijų kaupimo dalyvių įmokos pernai augo beveik dešimtadaliu

  • Teksto dydis:

Per praėjusius metus į gyventojų sąskaitas pensijų fonduose iš viso pervesta 427 mln. eurų, įmokos į pensijų fondus per metus išaugo beveik 9 proc., praneša „Sodra“.

Pensijų kaupimo dalyvių skaičius per metus išaugo 23,8 tūkstančio, tačiau gyventojų, kiekvieną mėnesį mokančių pensijų kaupimo įmokas, skaičius nuo liepos mėnesio, kai prisijungė nauji pensijų kaupimo dalyviai, išliko toks pat, kaip ir tuo pačiu 2019 metų laikotarpiu. Tai galėjo lemti, kad dalis pensijų kaupimo dalyvių tuo metu neteko darbo bei pajamų ir įmokos į pensijų fondus tokiu atveju nebuvo mokamos.

Kita vertus, kaip praneša „Sodra“, likusių pensijų kaupimo dalyvių, mokėjusių įmokas, pajamos pernai didėjo, keitėsi pereinamasis pensijų kaupimo tarifas, o tai lėmė ir didesnes jų įmokas. Dėl augusio vidutinio darbo užmokesčio bei pereinamojo pensijų kaupimo tarifo taikymo padidėjo ir valstybės paskatų dalis, kuri pernai siekė 128 mln. eurų. Pačių gyventojų įmokos sudarė 299 mln. eurų.

Nuo šių merų pradžios „Sodra“ į pensijų kaupimą naujai įtraukė apie 34 tūkst. naujų dalyvių, kurie sprendimą dėl dalyvavimo pensijų kaupime gali priimti iki birželio 30-osios įskaitytinai.

Pernai nuo liepos mėnesio „Sodrai“ pradėjus teikti centralizuotą pensijų anuitetų mokėjimo paslaugą, pensijų anuitetus įsigijo 239 gyventojai, „Sodrai“ pervedę beveik 3,7 mln. eurų sukauptų lėšų, iš kurių bus mokami pensijų anuitetai. Praėjusiais metais šiems pensijų anuitetų gavėjams išmokėta 44,5 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių