Quantcast

„Sodra“: daugėja nedarbingumo pažymėjimų

Lietuvoje sparčiai plintant naujai koronaviruso omikron atmainai, nedarbingumo pažymėjimų kasdien išrašoma vis daugiau, teigia „Sodra“.

„Sodros“ Komunikacijos skyriaus patarėja Malgožata Kozič BNS teigė, kad labiausiai – net 60 proc. – jų daugėjo antrą sausio savaitę.

„Intensyviau auga nuo praėjusios savaitės. Jeigu lygintume praėjusio pirmadienio ir penktadienio duomenis, matytume, kad sausio 10 dieną buvo 6,9 tūkst. galiojančių nedarbingumo pažymėjimų, o 14 dieną – jau apie 11 tūkst. Per savaitę išaugo 4 tūkst. Palyginti su praėjusiomis savaitėmis, padidėjimas buvo 2-3 tūkst.“, – teigė „Sodros“ atstovė.

Per dvi sausio savaites jau išduota 160 tūkst. nedarbingumo pažymų, iš kurių 28 tūkst. – dėl koronaviruso: dėl ligos, slaugymo ar izoliacijos. 

„Aišku, tie nedarbingumo pažymėjimai ne visiškai tiksliai parodo ligos atvejų skaičių, nes vienas žmogus gali ir du, ir tris kartus išsiimti nedarbingumo pažymėjimą“, – teigė „Sodros“ atstovė.

2021 metų gruodį išrašyta 280 tūkst. pažymų, iš jų 37 tūkst. – dėl koronaviruso. 2020-ųjų gruodį, kai buvo paskelbtas karantinas, bendras pažymų skaičius sekė apie 300 tūkst., iš jų net 112 tūkst. – dėl COVID-19.

Pirmadienį Lietuvoje įvestos naujos COVID-19 valdymo priemones – per renginius uždarose erdvėse privalu dėvėti respiratorius, taip pat pakeista izoliacijos tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių