Quantcast

„Snoro“ komisija gali apklausti abu buvusius FNTT vadovus

Laikinoji parlamentinė „ Snoro“ bankroto aplinkybių tyrimo komisija šią savaitę gali apklausti ne tik buvusį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovą Vitalijų Gailių, bet ir buvusį jo pavaduotoją Vytautą Giržadą.

Komisiją domina, koks buvo FNTT vaidmuo „Snoro“ žlugimo byloje.

Pasak komisijos vadovo „tvarkiečio“ Valentino Mazuronio, apklausti V.Giržadą pasiūlė keli komisijos nariai.
„Pavedžiau komisiją aptarnaujančiam biurui telefonu apklausti visus komisijos narius ir tada spręsime, ar bus kviečiamas Giržadas - jeigu to pageidaus daugiau kaip pusė komisijos narių, kviesimės abu buvusius FNTT vadovus“, - BNS sakė V.Mazuronis.

Krikščionių frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis BNS teigė esąs V.Giržado kvietimo liudyti komisijai iniciatorius.

„Mano žiniomis, daugelis komisijos narių jau pritarė, ir jis (V.Giržadas -BNS) turės atvykti į komisiją. Jie abu (V.Gailius ir V.Giržadas_BNS) yra minimi toje paviešinimo istorijoje, tai yra ką abiejų ir paklausti“, - sakė parlamentaras.

Pasak jo, buvusių FNTT vadovų ketinama teirautis, ar ši institucija turėjo bet kokios informacijos apie „pastebėtas problemas “Snoro„ banke“.

Parlamentinė komisija aiškinsis, ar Lietuvos bankas kreipėsi į FNTT dėl „Snoro“ veiklos ir ar bendradarbiavo su šia institucija.

„Mums įdomu, koks buvo FNTT ryšys su Lietuvos banku, kaip FNTT reagavo į informaciją apie “ Snoro„ situaciją“, - yra sakęs V.Mazuronis.

Praėjusią savaitę vidaus reikalų ministras R.Palaitis iš pareigų atleido FNTT direktorių V.Gailių ir jo pavaduotoją V.Giržadą. Pareigūnai darbus prarado kitą dieną, kai vidaus reikalų ministras atėmė iš jų teisę dirbti su slapta informacija. Ministras teigė taip padaręs Valstybės saugumo departamento teikimu. V.Gailius ir V.Giržadas sprendimą juos atleisti apskundė teismui.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atleistus FNTT pareigūnus apkaltino politikavimu. Ji pirmadienį sakė, kad iš pareigų tarnybos direktorius ir jo pavaduotojas atleisti, kai „nelabai gerai“ pasirodė prokuratūros prašymu Valstybės saugumo departamentui (VSD) atlikus tyrimą dėl informacijos apie „Snoro“ banką nutekinimo.

Pirmadienį Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl informacijos apie planuojamus pareigūnų veiksmus, tiriant banko „Snoras“ veiklą, neteisėto atskleidimo.

Lapkričio mėnesį prieš pat „Snoro“ nacionalizavimą dienraštis „Lietuvos rytas“, cituodamas anoniminius šaltinius, pranešė, kad Generalinė prokuratūra jau pasirašė leidimus atlikti kratas viename bankų ir jo vadovų namuose. Konkretaus banko dienraštis nenurodė, tačiau teigė, jog taikinys yra „lietuviškas bankas“. Daugiau nei trečdalį „Lietuvos ryto“ akcijų valdė „Snoras“.


Šiame straipsnyje: Vitalijus GailiusFNNTSnoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

eikit

eikit portretas
jus ,lozungistai po velniu,o liaudis uz Prezidente ,norit jus to ,ar ne,reikejo prie adamkaus uz Tevyne kovoti,bet viska prikvatizavot ir dabar nepatenkinti ,kad prie Prezidentes negalit baigti Musu naikinti

PK

PK portretas
kuo toliau, tuo įdomiau klostosi reikalai Snoro istorijoje, ir dabar galima tik pasidžiaugti, kad tvarkiečių iniciatyva buvo suformuota ši laikinoji komisija, kadangi FNTT skandalas neabejotinai yra Snoro bankroto išdava. Taip pat džiugina ir komisijos pirmininko V. Mazuronio darbas, kadangi jis, kaip opozicijos lyderis, galėtų skambinti varpais, kaip neteisingai elgiasi valdantieji pašalindami FNTT vadovus, tačiau, kaip visada vadovaujant tvrakiečiams, matome demokratinį modelį: jei didesnioji dalis komisijos to pageidaus, tada ir bus apklausiama. Visiška priešingybė konservatorių "mes viską žinome geriau ir sprendžiame vieni" pozicijai, o, bent jau mano nuomone, visi opūs klausimai turėtų būti sprendžiami taip, kaip šioje komisijoje
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių