Quantcast

„Snaigės“ apyvarta 29 proc. mažesnė

  • Teksto dydis:

Rusijos grupės „Polair“ netiesiogiai valdomos vienintelės Baltijos šalyse šaldytuvų gamybos bendrovės „Snaigė“ apyvarta pirmąjį šių metų pusmetį pasiekė beveik 12 mln. eurų – ji buvo 29 proc. mažesnė nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Bendrovė patyrė 1,6 mln. eurų neaudituotos konsoliduotos EBITDA nuostolį, penktadienį per „Nasdaq“ Vilniaus biržą „Snaigė“.

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Mindaugo Sologubo, užsitęsęs karas, išteklių bei transporto brangimas neigiamai paveikė bendrovės rezultatus.

Bendrovė ne tik prarado Ukrainą, vieną svarbiausių savo produkcijos realizacijos rinkų. Karas neigiamai paveikė ir kitas įmonės rinkas Centrinėje ir Vakarų Europoje, pardavimai ženkliai sulėtėjo ar net sustojo. Situacijos neapibrėžtumas paskatino daugelį bendrovės klientų atidėti savo užsakymus, sustabdyti savo plėtros planus, rašoma bendrovės pranešime.

Bendrovė, norėdama užtikrinti veiklos tęstinumą, parengė bendrovės veiklos restruktūrizavimo planą ir pradėjo restruktūrizacijos procesą, kuris įsiteisėjo rugsėjo 20 dieną.

Teismo vertinimu, restruktūrizavimo plano projekte numatytos bendrovės veiklos perspektyvos leidžia daryti išvadą, kad bendrovė turi realių galimybių atkurti mokumą, todėl jai buvo leista restruktūrizuotis.

Pasak M. Sologubo, bendrovė šiuo metu toliau veikia, gamina šaldytuvus, vysto savo naująją pramoninių šaldymo gaminių liniją ir neketina sustoti. Laiku atsiskaito su valstybe bei darbuotojais.

Restruktūrizacijos laikotarpiu kreditoriams planuojama grąžinti 9,2 mln. eurų. Gegužės 18 dieną visi bendrovės įsipareigojimai siekė 20,8 mln. eurų.

Bendrovė yra vienas didžiausių Alytaus miesto ir rajono darbdavių, aprūpina užsakymais ir darbu daugelį Lietuvos įmonių, kasmet sumoka Lietuvos valstybei apie 3 mln. eurų mokesčių.

„Snaigė“ pirmąjį šių metų pusmetį eksportavo 93 proc. savo produkcijos. Didžiausios pardavimo rinkos buvo Vokietija, Čekija, Italija ir Austrija.

Pagrindinė „Snaigės“ akcijų valdytoja yra Kipre registruota bendrovė „Sekenora Holdings“, kurią netiesiogiai kontroliuoja Rusijos „Polair“.

Penktadienį taip pat pranešta, kad „Snaigė“ gavo valdybos nario Olego Tsarkovo pranešimą apie atsistatydinimą iš bendrovės valdybos nario pareigų.

Vadovaujantis Akcinių bendrovių įstatymu, O. Tsarkovo paskutinė darbo valdyboje diena – spalio 13-oji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Griztame

Griztame portretas
i smetonmeti,o ten - jokiu "Snaigiu" nebuvo. Nebutu buve ir ka i jas deti... Buvo balanos gadyne ir tik dideliu iskilmiu ir sveciu proga,kai klebonas kaledodavo,uzdegdavo zibaline lempa! Va i ten dabar ir skubame,jau 30 metu! Tolome 50,o grizti pasiseks greiciau...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių