Quantcast

Smulkieji ūkininkai turės galimybę gauti paramą: kviečia teikti paraiškas

Nuo lapkričio 4 d. iki gruodžio 31 d. ūkininkai bus kviečiami teikti paraiškas pagal tris Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklos sritis: „Parama ekonominės veiklos pradžiai kaimo vietovėse“, „Parama smulkiesiems ūkiams“, „Parama investicijoms, skirtoms ekonominės veiklos kūrimui ir plėtrai“.

Kaip praneša Žemės ūkio ministerija, pagal veiklos sritį „Parama ekonominės veiklos pradžiai kaimo vietovėse“ galima gauti iki 17 220 eurų išmoką verslo planui įgyvendinti. Parama skiriama fiziniams asmenims, nevykdžiusiems ne žemės ūkio ekonominės veiklos nuo 2018 metų gegužės 4 dienos iki 2019 metų gegužės 4 dienos, taip pat naujai įsteigtiems privatiems juridiniams asmenims.

Parama teikiama ne žemės ūkio verslui kurti, kai pareiškėjas įsipareigoja tinkamai atlikti visas verslo plane numatytas investicijas, sukurti ir trejus metus išlaikyti ne mažiau kaip vieną darbo vietą, taip pat vykdyti pelningą ekonominę veiklą.

Pagal veiklos sritį „Parama smulkiesiems ūkiams“ galima gauti iki 15 tūkst. eurų išmoką verslo planui įgyvendinti. Paramos gali kreiptis ūkininkai, kurie 2018 metais deklaravo pasėlius ir (arba) registravo ūkinius gyvūnus ir kurių produkcijos standartine verte išreikštas valdos ekonominis dydis paraiškos pateikimo dieną yra ne mažesnis kaip 4 tūkst. eurų ir ne didesnis kaip 7 999 eurai.

Pareiškėjas turi įsipareigoti tinkamai atlikti visas verslo plane numatytas investicijas, produkcijos standartine verte išreikštą valdos ekonominį dydį padidinti ne mažiau kaip 20 proc., vykdyti pelningą veiklą.

Kaip skelbiama pranešime, pagal veiklą „Parama investicijoms, skirtoms ekonominės veiklos kūrimui ir plėtrai“ parama teikiama ne žemės ūkio veiklai plėtoti. Paramos dydis skaičiuojamas, atsižvelgiant į tinkamas finansuoti projekto išlaidas ir planuojamų sukurti naujų darbo vietų skaičių. Didžiausia paramos suma vienam projektui negali viršyti 200 tūkst. eurų, jeigu projekte numatyta sukurti 4 ir daugiau naujų darbo vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių