Quantcast

Smulkieji prekybininkai abejoja sprendimo riboti klientų srautus efektyvumu

Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) nusprendus riboti žmonių srautus be galimybių paso aptarnaujančiose parduotuvėse ir turgavietėse, jų atstovai abejoja tokio sprendimo efektyvumu.

Pasak Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkės Dalios Matukienės, priemonės turėtų būti ne pavienės, o kompleksinės.

„Iš principo dėl kvadratų vienaip ar kitaip galvočiau gal 30 ir per daug. (...) Pavieniai sprendimai neduoda naudos, kokia galėtų būti“, – BNS sakė ji.

Anot jo, taryba siūlytų naikinti galimybių pasą, kadangi, D. Matukienės teigimu, turėdami galimybių pasus žmonės gali lankytis parduotuvėse ir sirgdami.

„Turėtų būti visai kitos priemonės, nes dabar žmogus stovi eilėje, vienas prie kito prisiglaudęs ir jie kalba kad turiu galimybių pasą ir turiu teisę. Nieko neturi teisės, jei tu tą galimybių pasą įgijai prieš tris mėnesius, bet vakar gal tu susirgai. Šitas turėtų būti komunikuojama“, – sakė D. Matukienė.

„Turėtų būti žiūrima į tai, per kiek laiko įgyjamas testas ir galbūt ne profilaktinį testą reikia daryti, o tiems kurie suserga, jaučia simptomus, leisti kad jie kuo greičiau pasidarytų tą testą, žinotų, kad jie serga ir  niekur neitų“, – pridūrė ji.

Asociacijos „Lietuvos prekyvietės ir turgavietės“ prezidentas Vytenis Butkevičius teigė neigiamai vertinantis tokį sprendimą, tačiau pabrėžė, kad verslas išpildys visas reikalaujamas sąlygas.

„Čia yra desperatiškas Vyriausybės bandymas parodyti, kad ji kažką daro. (...) Esame prieš, nes turgavietės ir taip atitinka daugiau negu visus reikalavimus. Daugiausiai veikiame gryname ore, patalpos turgaviečių yra erdvios ir su pertekline ventiliacija“, – BNS sakė V. Butkevičius.

Anot jo, siekiant užtikrinti reikalavimus, tikėtina, kad bus samdoma papildomų darbuotojų arba tikrinimas bus perskirstomas esamam personalui.

Be galimybių paso asmenis aptarnaujančios parduotuvės ir turgavietės turės užtikrinamas minimalų 30 kv. metrų prekybos plotą vienam klientui. Operacijų vadovo sprendimu, toks reikalavimas įsigalios penktadienį.

Prekybos plotas apima salę, skirtą pirkėjams aptarnauti ir prekėms išdėlioti, įskaitant matavimosi kabinas. Į prekybos plotą neįskaitomas administracinių patalpų, sandėlių ir pagalbinių patalpų, dirbtuvių, laiptinių, koridorių, sanitarinių patalpų plotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pažiūrėkite i save iš šono

Pažiūrėkite i save iš šono portretas
Kokia suma yra pasiūlyta farmacininkų Lietuvai, už skiepus ???? Dėl pinigų yra viskas daroma ir stengiamasi kuo daugiau paskiepyti.Užtenka papildus žmogui piršo gerti nors puikiai žinoma kad be tyrimų gerti papildus negalima, reikia žinoti ką rodo kraujo tyrimas.Nustojo gerti papildus, gydytojai mokinių,supažindino kad negalima, nustojo žmonės pirkti juos atsirado kažkokie meningakokai,skiepai kūdikiams neaiškus, nuo kurių vaikai auga nuo mažens nesveiki.Dabar kovidas atsirado ,kelinti metai gazdinimai , bereikšmiai, žmogus pats turi žinoti ar skiepytis ar ne.Anglijoje jau ir kaukių nereikia darbuose, kaukes devi tie kurie blogai jaučiasi, skiepinasi tas kas nutarė pats tai padaryti,Jokios prievartos ,jokių nereikšmingų galimybių pasų, jie pagal Konstitucijos visų šalių yra neteisėti ir nebūtini, tai gali būti tik skiepų atžymos jame ,kas nori tas turi jį.Žmonės dirba kiekvienas savo darbą, gyveną ir džiaugesi gyvenimu. Lietuvoje kaip zombiai iš filmų, sunkiai kauketi,visi išsigandę,

Pensininkas

Pensininkas portretas
Manau Kiekvienas protingas žmogus pagavo melą ,Nes vieną kartą vienaip kalbą ,kitą kartą kitaip. Jeigu taip rūpinamasi Lietuvos žmogumi tai kodėl algos, pensijos yra mažiausios pasaulyje.Žmogus Lietuvoje badauja ,benamių yra,bedarbių ,Nejaugi skiepais prailgins skurstančiųjų amžių.Blogą darosi kaip galvoja, kad visi durni Lietuvoje.Toks "mylimas" pensininkas ,taip "myli"pensininkus ,nori paskiepyti visus kad gyventų ilgiau o pensijos 242,-€ tik pagalvokite,Jūs badu iš lėto juos marinate,tai skiepais,greitesniu būdu norite Išmarinti.Prisipazinkyte žudikai!!!!

Danutė Bendikienė

Danutė Bendikienė portretas
Asociacijos prezidentui V.Butkevičiui reikėtų pajungti visus savo teisininkus, pakviesti profsąjungas ir bylinėtis su Vyriausybe, o ne pildyti jos neprotingus reikalavimus. Taip pat ir SVV tarybos pirmininkė turėtų kovoti teisiniu keliu - pati gi rašote, kad Galimybių pasas negarantuoja, kad pasiskiepijęs žmogus neužsikrėtęs ir taip pat gali platinti virusą. Galū gale organizacijos turi pradėti teisinę kovą dėl Galimybių paso atšaukimo, kitaip prarasite dar likusius savo verslus. Ar ir toliau dejuosite ir klusniai linkčiosite galvomis?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių