Quantcast

Skubus raginimas emigrantams: pateikę prašymą galite susigrąžinti pinigų

  • Teksto dydis:

Mokesčių mokėtojai turėtų suskubti pateikti elektroninius prašymus grąžinti pridėtinės vertės mokestį (PVM), kuris buvo sumokėtas Jungtinėje Karalystėje (JK) 2018 metais, pateikti ne vėliau, kaip iki kovo 7 d., rekomenduoja Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Šią rekomendaciją VMI teikia atsižvelgdama į tai, jog nuo kovo 30 d. JK išstos iš ES ir kol kas neaišku, ar tai įvyks susitarus su ES dėl pasitraukimo sąlygų, ar ne.

Mokesčių administratorius pažymi, jog stengsis ir po rekomenduojamos kovo 7 d. pateiktus PVM grąžinimo prašymus persiųsti JK iki kovo 29 d. 0.00 valandų, tačiau išsiųsti visus prašymus gali sutrukdyti galimi sistemų trikdžiai.

VMI atkreipia dėmesį, kad jei prašymai nebus išsiųsti iki kovo 29 d., o JK bus pasitraukusi iš ES nesusitarus dėl pasitraukimo sąlygų, tuomet mokesčių mokėtojai dėl PVM grąžinimo už 2018 metus turės kreiptis tiesiogiai į JK mokesčių administratorių.

Tiesiogiai į JK mokesčių administratorių reikės kreiptis ir dėl PVM grąžinimo už laikotarpį nuo 2019 m. sausio 1 d. iki 2019 m. kovo 29 d. Ar JK grąžins PVM už vėlesnius laikotarpius (t. y. už laikotarpius nuo 2019 m. kovo 30 d.) kol kas dar neaišku.

VMI primena, kad prašymus grąžinti PVM, sumokėtą kitoje ES valstybėje narėje, gali teikti įmonės ir gyventojai – PVM mokėtojai, vykdę veiklą, kuri suteikia teisę į PVM atskaitą. Tai galima padaryti pateikiant elektroninius prašymus kitoms ES valstybėms narėms per VMI Elektroninę prašymų registravimo informacinę sistemą EPRIS.s



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių