Quantcast

Skolos šilumininkams – 280 mln. litų, daugiausia įsiskolinę kauniečiai

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyventojų skolos už šildymą kasmet didėja. Daugiausia rudens pradžioje buvo įsiskolinę Kauno gyventojai – 44,4 mln. litų.

Lietuvos gyventojų skolos už šildymą kasmet didėja. Rugsėjo pradžioje jos siekė 278,9 mln. litų – 3 mln. litų daugiau nei pernai.

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos duomenys rodo, kad rugsėjo 1-ąją vien gyventojų skolos siekė 154,4 mln. litų, o prieš metus – 151,6 mln. litų.

Daugiausia rudens pradžioje buvo įsiskolinę Kauno (44,4 mln. litų), Vilniaus (27 mln. litų), Klaipėdos (15,1 mln. litų), Panevėžio (13 mln. litų), Akmenės – 7,6 mln. litų, Jonavos (6,8 mln. litų) ir Šiaulių (5,3 mln. litų) gyventojai.

Mažiausias - 200-300 tūkst. litų - siekiančias skolas turėjo Molėtų, Kelmės, Biržų ir Birštono vartotojai.

Biudžetinių organizacijų skolos sudarė maždaug trečdalį visų skolų – apie 90 mln. litų, iš jų 87 mln. litų – savivaldybių, likusi dalis – valstybės įstaigų. Verslo skolos šilumos gamintojams siekė vos 1 proc.  

112 mln. litų už parduotą šilumą vartotojai buvo skolingi „Vilniaus energijai“, 60,3 mln. litų – „Kauno energijai“, 19,2 mln. litų – „Klaipėdos energijai“, 15 mln. litų – „Panevėžio energijai“, 14 mln. litų –„Litesko“, 11,4 mln. litų – „Šiaulių energijai“.

Vyriausybė siūlo nuo 2015 metų atsisakyti lengvatinio 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) šildymui – tuomet jis siektų į 21 proc. Lengvatos galiojimo pratęsti iki 2016 metų siūlo liberalsąjūdiečiai, teigiantys, kad padidinus PVM šildymui, dar labiau išaugs gyventojų skolos šilumininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kai pabrangins mokesčius už šildymą 20%

Kai pabrangins mokesčius už šildymą 20% portretas
kaip skelbia spauda, dar panaikins šildymo lengvatą, tai net vidutinių pajamų kaunietis prasiskolins. Ir skolininkų bus dvigubai daugiau. Kur ta riba, kai kauniečiai nebeapsikęs tokio reketavimo?

REIKIA,

REIKIA, portretas
KREIPTIS I TEISMA DEL GYVATUKO MOKESCIO,KAD IVERTINTU AR JIS TEISETAI RENKAMAS.CIA KAIP IR SU GATVEM DAUGYBE METU MOKEJOME UZ KIEMU PRIEZIURA O TEISMAS ISAISKINO KAD VALDISKA ZEME IR MOKESTIS BUVO PANAIKINTAS.

Straipsnis

Straipsnis  portretas
sako, kad visi kiti, kurie sąžiningai moka, apmokės ir savo kaimynų skolas, todėl šiluma ir nepinga. O kai apmokės, prispaus skolininkus ir privers susimokėti. Nauda dviguba.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių