Quantcast

Siūlymą lauko kavinėms peržiūrėti asortimentą vadina kišimusi į verslą

Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė pritaria premjero siūlymui savivaldybėms suteikti daugiau teisių suteikiant licencijas lauko kavinėms, tačiau siūlymą peržiūrėti asortimentus vadina kišimusi į verslą.

Jos teigimu, savivaldybės turėtų turėti daugiau įtakos, nes jos yra geriausiai susipažinusios su lauko kavinių situacija.

„Jos ir konkursus skelbia, ir patys žmonės prašo tam tikrų vietų, kad būtų tokios kavinės. Čia būtų idealiausias variantas palikti savivaldybėms spręsti, kam išduoti licencijas, kam neišduoti“, – Eltai sakė E. Šiškauskienė.

Tuo metu siūlymą peržiūrėti asortimentą ji pavadino keistoku.

„Pirmiausia aš manyčiau nereikėtų priimti tokių įstatymų, kurių negali kontroliuoti. Tai labai priklauso nuo oro. Kai lietus, žmonės labiau vieną dalyką vartoja, kai karšta, kitus dalykus. Aš manau, kad proporcijų nustatymas jau yra kišimasis į verslą“, – kalbėjo E. Šiškauskienė.

Tiesa, ji pridūrė, kad pritaria, jog pajūryje pardavinėjamas alkoholis galėtų būti silpnesnis.

Jos teigimu, jei būtų nuspręsta draudimą dėl lauko kavinių atidėti dviem metams, tai būtų „pats blogiausias sprendimas“, nes paliktų verslą nežinomybėje. Anot E. ŠIškauskienės, geriausia būtų iškart nuspręsti, kaip elgtis dėl priimtų ribojimų.

„Įrengti lauko kavines kainuoja apie 100–150 tūkst. eurų, labai (dideli, – ELTA) infrastruktūriniai mokesčiai tiems, kas laimi konkursą, ir tada dar yra didelis mėnesinis mokestis už kvadratą. Įsivaizduokite, ką daryti tuos du metus – laukti, būti pakabintam, laukti kada bus (įstatymo, – ELTA) svarstymas“, – teigė Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė.

„Kai kurių žmonių gyvenimai pakabinti ant tos lauko kavinės. (...)  Reikėtų pagalvoti, kaip tas verslininkas turėtų jaustis. Čia yra didelės investicijos“, – sakė E. Šiškauskienė.

Seimas yra priėmęs sprendimą nuo 2020 metų šalyje drausti nestacionarias alkoholio prekybos vietas, kurioms savivaldybės išduoda atskiras licencijas kurortinio sezono metu. Nuo tų pačių metų alkoholis nebegalės būti parduodamas paviljonuose. Jie bus išbraukiami iš prekybos alkoholiniais gėrimais vietų sąrašo.

Seimas 2017 metais taip pat pritarė Ramūno Karbauskio ir Andriaus Palionio siūlymui nustatyti, kad neterminuota mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais licencija suteiktų teisę aptarnauti pirkėjus ir lauko sąlygomis ne didesniu kaip 40 metrų atstumu nuo stacionariosios viešojo maitinimo vietos įrengtose aptarnavimo vietose.

Seimo narė Aušrinė Armonaitė siūlo atsisakyti draudimo alkoholiu neleisti prekiauti nestacionarioms kavinėms.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį sakė, kad savivaldybėms turėtų būti suteikta daugiau funkcijų dėl prekybos alkoholiu nestacionariose kavinėse. Jis taip pat sakė linkęs svarstyti „kompromisinį variantą” dėl asortimento tokiose vietose.

Kaip pavyzdį premjeras pateikė situaciją, kai ne mažiau kaip 60–70 proc. pardavimų tokiose kavinėse turėtų būti vaisvandeniai, maisto produktai ir užkandžiai, o 30 proc. – alkoholis.

Tuo metu pakeitimus dėl kavinių atstumų, pasak S. Skvernelio, reikia atidėti porai metų.

Seimo valdančiųjų „valstiečių“ frakcijos seniūnas R. Karbauskis yra sakęs, kad įstatyme dėl prekybos alkoholiu draudimo lauko kavinėse būtų galima nebent peržiūrėti atstumus, tačiau paties draudimo atšaukti neketinama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam zmones

tam zmones portretas
Tu pirma rašyti išmok, kulwa.

Mokesciu moketojas

Mokesciu moketojas portretas
O kas jus per asabos kad valstybe negali kistis. Ir taip jau lupat nuo zmoniu net siaubas. Ir teisingai pasiule, net sveikintina.

Anonimas

Anonimas portretas
Labai gerai nereikia alkoholio iš viso.Kitus girdydami ,pridarydami problemų visiems , šitaip turtėja verslininkai Tai ne verslas,o žmonių naikinimas. Dabar geriama ant kiekvieno kampo. Tai pats pigiausias verslas ,nes nieko daug daryti nereikia.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių