Quantcast

Siūloma ugniagesių atlyginimams ir uniformoms papildomai skirti 9,8 mln. eurų

Įvairių Seimo frakcijų nariai siūlo kitais metais ugniagesių darbo užmokesčiui bei darbo saugos ir sveikatos priemonėms papildomai skirti 9,8 mln. eurų finansavimą.

Seimo nariai siūlo pareigūnų pareigybinių koeficientų kėlimui, motyvacijai bei „Programos 1000“ įgyvendinimui bei sukomplektavimui, laikantis Vyriausybės įsipareigojimų, skirti 9 mln. eurų.

Tuo metu darbuotojų aprūpinimui uniformomis, asmens apsaugos priemonėmis siūloma skirti 800 tūkst. eurų.

Pasak siūlymo iniciatorių, šiuo metu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui pavaldžiose tarnybose trūksta 606 darbuotojų, apie 500 iš šių neužpildytų pozicijų yra tiesiogiai susijusios su incidentų likvidavimu.

Ugniagesių gelbėtojų darbo užmokestis, jų teigimu, yra mažiausias, palyginti su kitų vidaus įstaigose dirbančių pareigūnų atlygiais (pradedantis pareigūnas gauna apie 550 eurų „į rankas“).

Profesinių sąjungų duomenimis, į gaisrus bei gelbėjimo darbus vyksta du kartus mažesnis pareigūnų skaičius nei priklausytų.

Seimo nariai lėšų šaltiniu įvardija biudžeto įplaukas iš valstybės valdomų įmonių gaunamo pelno arba įplaukas iš akcizo už alkoholinius gėrimus bei apdorotą tabaką, arba gautas viršplanines biudžeto pajamas.

Siūlymą teikia Laurynas Kasčiūnas, Vytautas Bakas, Algirdas Sysas, Andrius Mazuronis, Rimantas Sinkevičius ir Algirdas Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kad geriau isimiegotu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių