Quantcast

Siūloma metais paankstinti naujos loterijų apmokestinimo tvarkos įsigaliojimą

Parlamentarų grupė siūlo metais paankstinti naujos loterijų apmokestinimo tvarkos įsigaliojimą.

Seimo nariai Andrius Kupčinskas, Andrius Mazuronis, Jonas Pinskus ir Dovilė Šakalienė įregistravo tokį pasiūlymą Loterijų bei Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pataisoms, pateiktoms Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Mykolo Majausko.

Naują  mokesčio tarifą jie siūlo įvesti nuo 2022 m. sausio 1 d., atsižvelgiant į tai, kad 2022 metais vyks Pekino žiemos olimpinės žaidynės ir tai, kad 2024 metais turėtų įvykti Paryžiaus vasaros olimpinės žaidynės.

„Didesnis finansavimas numatytas tik nuo 2023 metų ir galimai nespėtų prisidėti prie geresnio sportininkų pasirengimo žaidynėms, todėl mokesčio tarifą siūlome įvesti nuo 2022 m. sausio 1d.“, – sako pasiūlymo autoriai.

Seimo narys M. Majauskas kartu su kitais įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujančiais parlamentarais siūlo panaikinti privalomą pareigą loterijų organizatoriams 8 proc. nuo išplatintų loterijos bilietų vertės skirti paramai ir nustatyti, jog loterijų ir lošimų mokesčio bazei yra taikomas ne 5 proc., o 13 proc. mokesčio tarifas.

Jų teigimu, priėmus šiuos pakeitimus, aukšto meistriškumo sporto rėmimas Lietuvoje nebepriklausys išskirtinai nuo loterijų organizatorių pajamų ir valios, todėl bus užtikrintas stabilus, skaidrus ir reikšmingai didesnis aukšto meistriškumo sporto finansavimas.

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus, organizuojant loterijas, loterijų ir lošimų mokesčio bazei - išplatintų loterijos bilietų nominaliai vertei, yra taikomas 5 proc. mokesčio tarifas.

Šiuo metu loterijų organizatorius 8 proc. nuo nominaliosios per kalendorinių metų ketvirtį išplatintų loterijos bilietų vertės privalo skirti paramai.

Siūloma, kad naujos įstatymų nuostatos įsigaliotų 2023 m. sausio 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Ne loterijas reikia apmokestinti, o losimus, nuo kuriu jau vemt vercia, vien tik ju reklamos, o mokesciu nemoka, ZALA ZMONEMS NUO LOSIMU,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių