Quantcast

Vyriausybė: nenorinčiųjų lošti registravimo tvarka bus griežtesnė

  • Teksto dydis:

Ministrų kabinetas pirmadienį iš esmės pritarė, kad reikia sugriežtinti nebenorinčių lošti asmenų registravimo tvarką.

Tai BNS patvirtino premjero atstovė Evelina Butkutė-Lazdauskienė. Pasak jos, Vyriausybė siūlymui iš esmės pritarė, tačiau Ūkio ministerija dar turės papildyti nutarimo projektą.

Parlamentaras Julius Sabatauskas siūlo, kad nenorinčiųjų lošti registras būtų įtvirtintas įstatymu, o ne lošimų organizatorių valia, kaip yra dabar.

„Kadangi šiuo metu tai nėra privaloma, praktika parodo, kad kitais kartais, bent kiek teko girdėti, asmenys parašo vienadienį prašymą, kad būtų vėl įleisti į lošimų namus. Tai nėra veiksminga, kol nebus įstatymu sureguliuota, kad asmenys negali būti įleisti nurodytą laiką“, - BNS sakė J.Sabatauskas.

Finansų ministerija nurodo, kad asmuo galės parašyti prašymą, kad jam būtų neleidžiama lošti tam tikrą laiką, o jeigu laikas nenurodomas - jis nebūtų įleidžiamas 2 metus. Tokį prašymą galės parašyti sutuoktinis, pilnamečiai vaikai, globėjai arba nurodyti teismas.

Prašymą bus galima teikti Lošimų priežiūros tarnybai arba lošimų organizatoriams, o šie turėtų asmenį užregistruoti specialiame registre.

Dabar tokios galimybės įstatymas nenumato, tačiau 2004 metais Lošimų priežiūros tarnyba pradėjo savanoriško lošimų apribojimo programą, prie kurios 2009 metais pasiūlė prisijungti ir lošimų organizatoriams. Pagal ją asmenys galėjo teikti prašymus neįleisti jų į lošimų salonus. Per 10 metų - iki 2014 metų kovo pabaigos - gautas 3281 toks prašymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių