Quantcast

Siūloma didinti šalpos neįgalumo pensijas 4,3 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pritarė, kad didėtų šalpos neįgalumo pensijos žmonėms, turintiems sunkią negalią, nustatytą jiems sukakus 24 metų ar vėliau.

Vyriausybė posėdyje trečiadienį pritarė tokiam Seimo narių, Laisvės frakcijos atstovių Monikos Ošmianskienės ir Morganos Danielės siūlymui, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Siūloma šalpos neįgalumo pensijas didinti tolygiai, atsižvelgiant į nustatytą darbingumo lygį ne tik asmenims, neįgaliais pripažintiems sukakus 24 metų, jeigu jie neteko 75 proc. ir daugiau darbingumo, bet ir tokias pensijas, mokamas neįgalius asmenis slaugantiems žmonėms bei daugiavaikėms mamoms.

Skaičiuojama, kad šalpos neįgalumo pensijas gauna daugiau kaip 4,3 tūkst. žmonių, o didesnėms jų išmokoms nuo liepos iš valstybės biudžeto reikės apie 1 mln. eurų.

Siūlymui keisti šalpos pensijų dydžius dar turės pritarti Seimas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai aisku

tai aisku portretas
is kur zydam 37 milijonus surinksi...

Černobilietis

Černobilietis  portretas
Černobylio dalyviu dar yra gyvų ,kuriems yra sumažintas priedas už dalyvavimą avarijai likviduoti .Ir neišmoėta yra apie porą tūkstančių litų, kada buvo nutarta sumažinti laikinai dėl krizės.Yra , turi žmonės pasirašę kada ir kiek neišmokėta, kažkodėl vilkina ir lauke,matomai kol išmirs visi černobyliečiai.Gėda mūsų valdžiai turėtų būti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių