Quantcast

Siūlo leisti pensijų fondų dalyviui pasirinkti – gauti vienkartinę ar periodinę pensijų išmoką

Pensijų kaupimo įstatyme  siūloma numatyti, kad sukaupus didesnį kaip 5 tūkst. eurų, bet mažesnį kaip 10 tūkst. eurų turtą, būtų leista pensijų dalyviui pasirinkti, gauti vienkartinę ar periodinę pensijų išmoką.

Tai numatantį Pensijų kaupimo įstatymo pakeitimo projektą įregistravo Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Algimantas Dumbrava kartu su kitais šios frakcijos nariais.

Pasak jo, įstatymo projekto rengimą paskatino išėjusių į pensiją žmonių skundai, kad sukaupus daugiau kaip 5 tūkst. eurų, bet mažiau nei 10 tūkst. eurų, jie neturi galimybės gauti vienkartinę pensijų išmoką. „Gaunama periodinė išmoka sudaro apie 20 eurų kas mėnesį. Tokia suma nepagerina gyvenimo kokybės. Įteisinus galimybę gauti vienkartinę pensijų išmoką, nemaža dalis pensininkų galėtų pagerinti savo gyvenimo sąlygas“, – sako projekto rengėjas Seimo narys A. Dumbrava.

Šiuo metu dalyviui, kurio vardu pensijų fonde sukauptas pensijų turtas yra didesnis kaip 5 tūkst. eurų, bet mažesnis kaip 10 tūkst. eurų, mokamos periodinės pensijų išmokos.

Siūloma, kad įstatymo pataisos įsigaliotų 2022 m. sausio 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Privatus dėdė ima iš jūsų pinigėlį kas mėnesį ir sako, kad grąžins pinigėlius kai jums sukakos pensijinis amžius. Dar dėdė sako, kad gal ir nepavyks grąžinti visos sukauptos sumos, Sodra elgiasi logiškai - nemoka viso invalidumo, nes jūs dalį įmokų mokate ne jai, bet tam privačiam dėdei. Dėdė apie invalidumo išmokas aplamai nutyli - nemoka ir tiek. Gerbiamieji, privačiai apdraustieji, ar jūs visiški................. ?

Anonimas

Anonimas portretas
kazkokia nesamone as dedu taupau pinigus atskaito is atliginimo ir negaliu atsiimti kokie Jus aferistai jus turyte kiek sutaupiau tiek ir atiduoti o kur as juos padesiu ne jusu reikalas cia mano pinigai ko jus rupynates kur as juos psdesiu saika aferistu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių