Quantcast

Šiukšlių deginimo įmonių žemėlapį siūloma kurti valstybės lygiu

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis sieks, kad valstybės lygiu būtų apsispręsta dėl šiukšlių deginimo gamyklų skaičiaus ir reikalingumo. "Lietuvos žinios" rašo, kad ketinama tobulinti teisės aktus.

"Jei valstybės lygiu leisime tokias gamyklas statyti visiems, kas nori, ir tokio galingumo, kokio nori, bus negerai. Nenorėčiau, kad Lietuva ateityje taptų ne bananus ar ananasus, bet atliekas importuojančia valstybe", - teigė aplinkos ministras V.Mazuronis.

Vilniaus šilumos tinklų ir koncerno "Icor"bendrovė "Reenergy" rugsėjo 26 dieną gavo Vilniaus savivaldybės leidimą pradėti šilumą gaminsiančios jėgainės statybos darbus sostinės Gariūnų turgavietės pašonėje esančiame sklype. Tačiau šios savaitės pradžioje Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) kreipėsi į teismą, prašydama statybas sustabdyti, o išduotą leidimą - pripažinti neteisėtu.

Toks žingsnis neribotam laikui pristabdys "Reenergy" projektą, todėl bendrovė žada savo interesus ginti tarptautiniame arbitraže.

Suomijos kapitalo įmonė "Fortum Heat Lietuva", kurios panašiam projektui Klaipėdoje pagyrų negailėjo prezidentė Dalia Grybauskaitė, visuomenei pristato kartu su valstybine bendrove "Lietuvos energija" planuojamos elektrinės, turinčios iškilti taip pat prie Gariūnų, poveikio aplinkai vertinimo ataskaitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot ir ne

Ot ir ne portretas
Šiukšlių deginimo įmonės privalo būt kuo arčiau seimo, savivaldybių ir Turniškių. Tik tada jos bus priverstos įrengti padorius filtrus ir tikrai neterš.

derint su gyventojais

derint su gyventojais portretas
kur degins siuksles turi but suderinta su gyventojais.dainavoj ziema dustam nuo kaminu dumu.degina ka nori nuosavi namai.turi but uz miesto siuksliu deginimo gamyklos kad neterstu ora mieste
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių