Quantcast

D. Misiūnas: šilumos ūkyje perdavimo ir gamybos atskirti nereikėtų

  • Teksto dydis:

Energetikos holdingo "Lietuvos energija" vadovas Dalius Misiūnas nepritaria išrinkto Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus nuomonei, kad reikėtų atskirti šilumos perdavimą ir gamybą. Anot D.Misiūno, ES trečiojo energetikos paketo nuostatos šilumos ūkyje neatitiktų jo paskirties - rinkos plėtros ir integravimo, rašo "Verslo žinios".

"Nepamirškime, kad trečiasis ES energetikos paketas buvo patvirtintas siekiant sukurti bendrą Europos rinką bei mažinti nacionalinių ir regioninių rinkų izoliaciją. (...) Pasitaiko atvejų, kai atskiri miestų rajonai turi savo atskirus tinklus su gamybos šaltiniais, tačiau ten investicijos daromos ilgalaikės partnerystės principu, susitariant dėl šilumos gamybos ir tiekimo 12-15 metų laikotarpiui", - teigė D.Misiūnas.

Anot jo, tiek Vilniuje, tiek Kaune planuojamos statyti kogeneracinės jėgainės gali būti mažesnės nei planuota anksčiau. "Lietuvos energija" pernai pristatė planus statyti elektrines Vilniuje (iki 145 MW elektrinės ir 274 MW šiluminės galios) ir Kaune (iki 41MW elektrinės ir 134 MW šiluminės galios), už 467 mln. eurų bendrovė jas ketina pastatyti 2017 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių