Quantcast

Šildymo sezono pabaigos – dar nematyti

  • Teksto dydis:

Tuoj žengsime į paskutinį pavasario mėnesį, o dar pasninga, šąla, tad nenuostabu, kad ir radiatoriai mūsų būstuose karštutėliai.

Ar skausmingas šis šildymo sezonas buvo mūsų kišenėms, kada jis baigsis ir ar pagaliau atšils – LNK pokalbis su Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentu Valdu Lukoševičiumi.

„Senos statybos pastatuose šildymo sąskaitos yra maždaug penkis kartus, o kartais ir daugiau didesnės nei naujos statybos pastatuose“,   – sakė pašnekovas, pridūręs, kad pastatus geriausia renovuoti.

Šis sezonas, anot V. Lukoševičiaus, yra tikrai šaltesnis nei vidutiniškai daugiametis. „Šildymo sąskaitos buvo apie 8 proc. didesnės dėl šio faktoriaus, bet kadangi šilumos kaina buvo apie 10 proc. mažesnė, tai, sakyčiau, bendras sąskaitų dydis nebuvo labai ypatingai skausmingas žmonėms. Šis sezonas bus liūdnesnis su praėjusiais metais, nes tuomet buvo 20-25 proc. šiltesnė temperatūra. Buvo šiltesnis klimatas, tad ir sąskaitos buvo žemos“, – sakė Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas.

Ar  lyginant šildymosi trukmę, kai radiatoriai yra šilti, šis sezonas nėra ilgesnis? „Kalbant apie ilgumą, tai prieš savaitę buvo labai šiltas oras ir miestai paskubėjo skelbti šildymo sezono pabaigą, tai dabar šiuos planus atidėjo arba atšaukė“, – sakė pašnekovas.

Paprastai yra atsižvelgiama į sinoptikų prognozes, paros temperatūra turi būti 10 laipsnių, kai pradedama svarstyti išjungti šildymą. Anot pašnekovo, artimiausiomis dienomis šio vidurkio nepasieksime, tačiau po savaitės kitos – tikrai, o tada ir bus baigtas šildymo sezonas.

O tiems, kurie sako, kad sniegas balandžio pabaigoje yra anomalija, vyresnioji sinoptikė turi atsakymą. Anot jos, tuo stebėtis nereikia.

Daugiau – vaizdo įraše:

 

 


Šiame straipsnyje: šildymo sezonasLNK1šildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Supykau

Supykau portretas
Argi vidutinė temperatūra lauke jau viršija 10 laipsnių? Ir orų prognozės nieko gero nežada. Vietoje to, kad dar pašildytų šią savaitę, privers žmones dėl kelių eurų šalti ir sirgti. Manau, reikėtų orientuotis į vidutines klaidėdiečių šeimas, norinčias komforto, o ne į tuos, kurie laiko tuščius butus, ir jiems šildymas - grynas nuostolis, arba tuos, kurie dėl kiekvieno cento dreba labiau nei nuo šalčio.

Prie ruso buvo

Prie ruso buvo portretas
siluma reguliuojama ,kada pasiekdavo 8 laipsnius ,o dabar padare 10 laipsniu.Jauciasi ,kad silumininkai prades reikalauti ,kad siluma butu reguliuojama ,kada bus 12 laipsniu.O kodel ne ,juk gauna liaudis pasalpas ir kompensacijas ,ko cia verkslenti ,uz dyka galima sildytis ir visa vasara.Nes yra tokiu kuriems visada salta ,ir pelija kambariai ,ir siaurine namo puse ir t.t. it pan.

Vika

Vika portretas
Energetike, šiluma kaulų nelaužo, o ir" kovidui" netinka šiluma, taip, kad užsimokėsim už šilumą, kad tik nesirgti.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių