Quantcast

Šildymo sezoną gyventojams Panevėžys pradės nuo pirmadienio, kiti didmiesčiai dar laukia

Šildymo sezoną gyventojams Panevėžys pradės nuo ateinančio pirmadienio, šiuo pavyzdžiu svarsto pasekti ir Šiauliai, kiti šalies didieji miestai dar lauks vėsesnių orų.

Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu biudžetinėms įstaigoms, įmonėms ir organizacijoms, gyvenamiesiems namams ir kitiems šilumos vartotojams šildymo sezonas pradedamas nuo spalio 10 dienos. Darželiams šildymas įjungiamas jau šią savaitę.

Šiaulių savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis BNS sakė, kad nuo trečiadienio šildymas mieste taip pat bus įjungiamas darželiuose ir mokymo įstaigose, iki penktadienio ketinama apsispręsti, ar tai daryti ir likusiems vartotojams.

„Kadangi praneša grįžtančią šilumą, kol kas negaliu pasakyti. Gali būti ketvirtadienį ar penktadienį priimtas sprendimas priimtas ir dėl šildymo kitose įstaigose, tada pirmadienį pradėtumėme šildymo sezoną“, – tvirtino jis.

Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybių atstovai BNS informavo, kad šią savaitę sprendimų priimti neketinama, kadangi nuo savaitės vidurio prognozuojami šiltesni orai.

Pirmoji Lietuvoje praėjusią savaitę šildymo sezoną pradėjo Trakų rajonas, šią savaitę tai daryti jau pradeda ir kitos mažesnės savivaldybės, tarp jų – Ignalinos, Rokiškio, Pakruojo rajonų, Pagėgių.

Nuo pirmadienio šilumą įjungti planuoja Biržų, Jurbarko ir kai kurios kitos savivaldybės. Dalis rajonų ir miestų šildymą kol kas pradeda tik švietimo, slaugos, gydymo įstaigose.

Pradėdamos šildymą, savivaldybės įprastai vadovaujasi rekomendacija, kad tris paras iš eilės vidutinė paros temperatūra turi būti žemesnė nei 10 laipsnių.

„Pagal prognozes matome kad dvi savaites laikosi apie 12 laipsnių temperatūra. Jei ji nenusileis numatytos normos, anksčiau nepradėsime“, – BNS sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BI TIK ZYST

BI  TIK  ZYST portretas
Prie ruso okupacijos buvo paleidziama siluma kada temperatura triju dienu budavo 8-astuoni -laipsniai.Tai dabar Lietuvoje temperatura 10-desimt -laipsniu.Tai ka dabar ononimas jau pamirso kada buvo geriau ar prie ruso ar prie pruso.zodziu ,-bi tik zyst.Priminti reikia kas nori gali surinkti 51 procenta parasu ir sildytis ,kad ir vasara.Bet ka,- tingite pavaikscioti tai vienas dalykas ,o kitas tai niekas ir nesurinktu tu parasu ,nes niekada neraso laikrastis ,kad toks ir toks namas jau susirinko parasus ir jau siluma leidzia pro langus nes miegoti per karsta .Is viso dabar reiketu primti potvarki ,kad sildyti pradeti nuo lapkricio men. ir baigti balandzio pirmaja,del karo ir krizes,nes nereiktu pamirsti,kad KRIZE jau prasidejo.Skolintis pinigu neuzteks ,reikia pratintis taupyti.

Jo

Jo portretas
Tai gal tik nuo gruodžio mėnesio pradės šildyti?

Tai

Tai portretas
Sode namuka turiu nors galiu pats sprest kada pasikurt brangu ir pasidare kurent brangios malkos , pasirenku saku , sisku dar baldu ir taip kas dega apsarinsim gamta nuo siuksliu manau .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių