Quantcast

Valstybės kontrolė šiemet baigs nuotekų tvarkymo auditą

  • Teksto dydis:

Valstybės kontrolė šiemet planuoja užbaigti du pernai pradėtus aplinkos apsaugos auditus, vienas jų susijęs su vandens tiekimu ir nuotekų tvarkymu. Šis auditas įvertins ir valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę.

„Šio audito metu mes vertiname, kaip Lietuvoje yra organizuojamas centralizuotas vandens tiekimas (...) taip pat, kaip tvarkomos nuotekos. (...) Šito audito pabaiga planuojama vidurvasarį, kažkur birželio pabaigoje – liepos pradžioje“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė Valstybės kontrolės Ekonomikos audito departamento direktorius Julius Lukošius.

Anto jo, atliekant auditą iš esmės nagrinėjamos panašios problemos, kaip nuotekų tvarkymo skandalas Klaipėdoje, kai bendrovė „Grigeo Klaipėda“ į Kuršių marias leido nevalytas nuotekas, o aplinkosaugininkai iš esmės nekontroliavo situacijos.

„Kadangi tų subjektų, kuriuose susidaro nuotekos, yra Lietuvoje ne vienas ne du ir, matyt, ne dešimt tūkstančių, tai taip imti ir pataikyti į Klaipėdos konkretų atvejį – ne tokiais principais mes atsirenkame. Bet taip pat ir problemas, buvusias tokiuose objektuose, auditas irgi apima“, – sakė J. Lukošius.

Klaipėdos prokurorai praėjusį antradienį pradėjo tyrimą dėl bendrovės „Grigeo Klaipėda“ veiklos – teigiama, kad įmonė nevalytas nuotekas į Kuršių marias galėjo leisti specialiai tam sumontuotu aplinkvamzdžiu. Taip galėjo būti daroma ne vienus metus, tad žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų.

Kitas šiemet numatomas užbaigti auditas susijęs su daugiabučių namų atnaujinimu.

Iš viso institucija šiemet planuoja baigti 15 auditų, įskaitant teismų sistemos, savivaldybėms perduoto valstybės nekilnojamojo turto valdymo ir kitus.

Valstybės kontrolės prioritetinės veiklos sritys šiemet bus biudžeto valdysena, švietimas, viešasis valdymas, valstybinės žemės valdymas, informacinės visuomenės plėtra.

Kitąmet planuojama baigti Lietuvos miškų išteklių naudojimo auditą, taip pat ilgalaikės priežiūros, aukštojo mokslo kokybės, sporto plėtros, tarptautinės finansinės paramos valdymo auditus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
NEREIKĖS NEI RUSŲ PUOLIMO , NEI ASTRAVO AE SPROGIMO , LIETUVOS VERSLAS IŠTRUČYS VISUS .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių