Quantcast

Šiaurės Korėja piktinasi JAV sprendimu dėl vizų

Šiaurės Korėjos žiniasklaida „pasipiktinimą keliančia provokacija“ pavadino Jungtinių Valstijų sprendimą panaikinti galimybę įvažiuoti į šalį be vizos užsieniečiams, kurie per pastaruosius aštuonerius metus lankėsi Šiaurės Korėjoje.

„JAV dviveidiškas elgesys, kai į akis kalbama apie santykių gerinimą, o už akių rezgamas toks nemalonus sąmokslas, rodo, kad priešiška politika, kuria siekiama mus dar labiau izoliuoti, su kiekviena diena tampa vis labiau neapgalvota“, – rašoma portale „Uriminzokkiri“.   

Anot portalo, sprendimas panaikinti bevizį įvažiavimą Šiaurės Korėjoje viešėjusiems užsieniečiams motyvuotas siekio trukdyti kontaktams tarp Šiaurės ir Pietų Korėjų ir noro jas supriešinti.  

„Galiausiai JAV bando paversti Pietų Korėjos žmones, kurie aplankė mūsų šalį siekdami nacionalinio susitaikymo ir vienybės, atpirkimo ožiais už savo priešiškus veiksmus mūsų šalies atžvilgiu“, – rašoma straipsnyje. 

Pietų Korėjos vyriausybės duomenimis, šis JAV sprendimas gali paveikti iki 37 tūkst. žmonių. 

Jungtinės Valstijos leidžia 38 valstybių, tarp jų Pietų Korėjos, Japonijos bei Prancūzijos, piliečiams įvažiuoti į šalį ir būti joje iki 90 dienų be vizos pagal vadinamąją kelionių į JAV supaprastinimo programą (angl. Visa Waiver Program).  

Tačiau užsieniečiai, kurie nuo 2011 metų kovo 1-osios lankėsi Šiaurės Korėjoje, nebegalės atvykti į šalį pagal šią programą, rugpjūčio pradžioje savo tinklalapyje pranešė JAV muitinės ir pasienio apsaugos tarnyba.

Anot tarnybos, šiems asmenims teks kreiptis dėl turistinės ar verslo vizos.

JAV piliečiams nuo 2017 metų draudžiama vykti į Šiaurės Korėją. Šis draudimas buvo įvestas po to, kai Šiaurės Korėja perdavė Jungtinėms Valstijoms sulaikytą amerikiečių studentą Otto Warmbier (Otą Varmbjė), kurį po kankinimų šioje valstybėje ištiko koma. Nepraėjus nė savaitei po sugrąžinimo į tėvynę vaikinas mirė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių