Quantcast

Šiaulių karinio miestelio statyboms – 28 mln. eurų paskola

  • Teksto dydis:

Bankas „Luminor“ skolina 28 mln. eurų Šiauliuose statomo karinio miestelio projektui, kurį įgyvendina nekilnojamojo turto (NT) plėtros grupės „Eika“ įmonė.

„Luminor“ nekilnojamojo turto finansavimo projektų vadovas Gediminas Kesminas sako, kad tai pirmasis tokios apimties „Eikos“ projektas, kurį bankas finansuoja.

„Jis neįprastas viskuo – savo paskirtimi, formatu ir reikšme visų mūsų saugumui. Populiarėjanti viešoji ir privati partnerystė krašto gynybos ir saugumo srityje yra tarsi klijai atskirų visuomenės grupių vienybei siekiant bendro tikslo“, – pranešime sakė G. Kesminas.

Pasak „Eikos“ generalinio direktoriaus  Domo Dargio, „Luminor“ bankas partneriu buvo nuo pat pradinės projekto stadijos.

„Eika“ karinį miestelį Šiauliuose finansuoja ir iš kitų šaltinių – jos įmonė „Partnerystės projektai keturi“ balandį išplatino 8 mln. eurų vertės trejų metų trukmės obligacijų emisiją – tai buvo pirmas kartas, kai Baltijos šalių pensijų fondai kartu investavo į gynybos infrastruktūrą regione.

Jis neįprastas viskuo – savo paskirtimi, formatu ir reikšme visų mūsų saugumui.

Projektas įgyvendinamas viešosios ir privačios partnerystės būdu – „Eikos“ įmonė miestelį pastatys per trejus metus už savo lėšas ir po to 12 metų jį administruos.

Šiauliuose 7,8 ha plote iškilsiančiame miestelyje įsikurs „Žemaitijos“ brigados Kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionas. Teritorijoje numatytos kareivinės, valgykla, štabas, medicinos punktas, sporto patalpos ir aikštės, techniniai pastatai.

Karinio miestelio statybos pradėtos 2022 metų spalį, projektą įgyvendina „Partnerystės projektai keturi“ ir „Samogitia miestelis“. Pagal 15 metų trukmės neskelbiamos vertės sutartį su Krašto apsaugos ministerija miestelio statybas planuojama užbaigti kitų metų pavasarį.

Tai yra vienas iš trijų Lietuvoje planuojamų pastatyti karinių miestelių. Jie statomi siekiant juose dislokuoti Lietuvos kariuomenės brigadų „Geležinis Vilkas“ ir „Žemaitija“ vienetus. Juose galės tarnauti ir dirbti iki 2,5 tūkst. karių ir krašto apsaugos sistemos civilių darbuotojų. Bendra trijų sutarčių vertė siekia apie 168 mln. eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių