Quantcast

Šeimos kortelių jau paprašė 6 tūkst. žmonių

Pirmosios šeimos kortelės jau gaminamos ir gyventojus  turėtų pasiekti iki rugsėjo.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) atstovė Rasa Žemaitė LRT radijui teigė, kad šeimos kortelės paprašė 6 tūkst. žmonių, tačiau, anot jos, lūkesčiai buvo didesni, bet jas suteikti didesnei daliai gyventojų trukdo duomenų apsaugos reikalavimai.

SADM teigia, jog gauta daugiau nei 40 verslo paraiškų iš visos Lietuvos dėl įvairių nuolaidų kortelės savininkams.

„Jau dabar sudaromos pirmosios tęstinės sutartys“, – sakė R. Žemaitė.

BNS anksčiau rašė, kad šeimos kortelės jau yra paprašęs ir socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, auginantis penkis nepilnamečius vaikus.

Šeimos kortelių turėtojai galės naudotis nuolaidomis „Maxima“ parduotuvėse, Vilniaus parodų centre „Litexpo“,biuro ir kanceliarinių prekių parduotuvėje „Officeday“, Trakų pramogų ir sveikatingumo centre „Trasalis“, Kaune esančiame Mediacijos ir teisinių paslaugų centre,  kompiuterių remonto įmonėje „Picius“.

Šeimos kortelėmis galės naudotis gausios šeimos, auginančios tris ir daugiau nepilnamečių vaikų (arba nedirbančių moksleivių ar studentų iki 24 metų), taip pat auginantieji neįgalius vaikus, nepaisant jų amžiaus. Tokių šeimų Lietuvoje yra apie 69 tūkstančiai.

SADM skaičiuoja, kad šeimos korteles galėtų pasinaudoti apie 60 tūkst. šeimų, daugiausia – daugiavaikiai tėvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenka

Zenka portretas
ar mažai dar turi žmonės tų kortelių su nuolaidomis? Ima žmonės kur tik duoda ir dar nemokamai. Bet ar tomis kortelėmis, vaičeriais pasieksime gerovės valstybę? Negirdėjau, kad jų būtų senose"pūvančio kapitalizmo" šalyse. O socialistiniame lageryje laukę komunizmo aušros pertekliaus pripratę prie kortelių, prie maisto paketų. Nelabai ką sumąsto ir "profesionalų" vyriausybė. Ponai , turčiai lobsta- turtus jiems kraunantys- ubagai ,jų trupinius renka...Cha.Cha,Chaaaaaaaa.

Kada

Kada portretas
Bus galima pasiimti viengungių korteles. Skūsiu ligių teisų komisijai.

Rasa

Rasa portretas
Na taip, nuolaidos brangiausiose įmonėse.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių