Quantcast

Seimo vadovė: netrukus bus pateiktas paketas dėl perteklinių alkoholio ribojimų atšaukimo

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako mananti, kad artimiausiu metu Seime turėtų būti pateiktas pataisų paketas dėl, anot jos, perteklinių alkoholio ribojimų atšaukimo.

Komentuodama Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento informaciją, kad Lietuva, pirminiais duomenimis, nėra daugiausia alkoholio suvartojanti šalis, V. Čmilytė-Nielsen sako, jog tai gali būti susiję ir su mentaliteto pokyčiais, sveika gyvensena.

„Alkoholio vartojimas mažėjo Lietuvoje nuo 2011 metų. Manau, kad čia yra keli aspektai, pirmiausia gal ir mentalitetas pamažu keičiasi. Dabar sveika gyvensena, sportavimas, aktyvus laisvalaikio praleidimas yra tie dalykai, kurie vis labiau įsivyrauja mūsų visuomenėje, ypač jaunos kartos gyvenimo būde ir tai, matyt, irgi yra vienas veiksnių, kuris paskatina mažesnį vartojimą“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Jos teigimu, yra realių priemonių, kuriomis kovojama su problemomis, susijusiomis su alkoholio vartojimu, ir yra parodomųjų priemonių, kurios nepasiteisina.

„Geras pavyzdys yra alkoholio reklamos draudimas, kurį apeiti nebuvo sunku pridedant žodelį „nealkoholinis“ labai mažomis raidėmis. Tokios priemonės yra nelogiškos, perteklinės ir neatneša jokio efekto. Apie tokių priemonių atšaukimą ir diskutuojame dabar. Manau, kad artimiausiu bus pateiktas paketas (dėl – ELTA) kai kurių perteklinių priemonių atšaukimo ir tų draudimų, kurių nebūtina turėti, peržiūrėjimo“, – sakė Seimo pirmininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visko matęs

Visko matęs portretas
"Jūsų aukštenybe" Čmilyte! Prieš pradedama platinti alkoholizmui kelią, turėtum pasidomėti, kaip su alkoholizmu kovojama kitur, kur suprantama ši baisi žmonijos nelaimė. JAV, pavyzdžiui, alkoholis parduodamas asmenims tik nuo DVIDEŠIMT VIENERIŲ metų. Lygai taip pat vakarais į restoranus leidžiami tik DVIDEŠIMT VIENERIUS metus turintys asmenys. Ten suprantama, kad ne tik pavalgyti vakarais žmonės į restoranus eina. Parduotuvėse po dvidešimtos valandos visos lentynos, kuriose sustatyti alkoholiniai gėrimai, uždangstytos. Dar patarimas ponui Žemaitaičiui. Pasidomėk, po to posteringauk, kad pas mus reiks perkamą alkoholį po SKVERNU išsinešti. Amerikoje bet koks perkamas alkoholinis gėrimas kasoje kasininko atskirai į popierinį maišelį įdedamas. Taigi...

Dublin - Kaunas

Dublin - Kaunas portretas
Aš koncervatnikam dirbu

Kur logika ?

Kur logika ?  portretas
Alio , ponia Čmilyte ? Ar ne alkoholis yra įvardijama kaip didžiausias smurto priežastis ? Jūs stumiate Stambulo konvencija " kaip kovos įrankį kovoje prieš moterų smurtą " ir tuo pačiu kalbate apie perteklines priemones alkoholio prekybai ? Visai nulibelarėjote ar nebežinote kaip įsiteikti gėralo gamintojams ir pardavėjams ? Klaiku kokią išrinkote deimo daugumą ...Kaip žodis taip veidmainystė ...fui...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių